PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Mekkora összeget lehet összegyűjteni és milyen hozamot érhetünk el a lakástakarékpénztárral?

A lakástakarékpénztár lehetőséget kínál jelentős összegek megtakarítására lakáscélokra. De mekkora összeget lehet összegyűjteni, és milyen hozamokat érhetünk el? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a lehetőségeket és a várható eredményeket.

Befizetési lehetőségek és megtakarított összeg

A lakástakarékpénztárak havi betétfizetési lehetőségei között eltérések vannak, de havonta 10-100 ezer forint közötti befizetéssel lehet új szerződéseket elindítani. Mivel egy személy több szerződést is köthet, a felső limit átléphető. Egy 8 éves (96 hónapos) szerződés esetén, havi 50 ezer forintos betétfizetéssel és 30%-os kamatbónusszal akár 6,26 millió forint gyűlhet össze.

Hozamok és adómentesség

A lakástakarékpénztári megtakarítások hozamát az egységesített betéti kamatláb mutató (EBKM) jelzi. Például 4 éves futamidő esetén 6,22%-os EBKM-értékkel, míg 8 éves időtávon 6,14%-os hozamot lehet elérni. Fontos megjegyezni, hogy ezek a megtakarítások teljes adómentességet élveznek, sem személyi jövedelemadó, sem szociális hozzájárulási adó, sem tranzakciós illeték nem terheli.

Összegzés

A lakástakarékpénztár jelentős összegek megtakarítását teszi lehetővé, és kedvező hozamokat kínál. Az adómentesség további előnyt jelent, így a lakástakarékpénztár egy vonzó lehetőség a lakáscélú megtakarítások számára.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra