Vissza

Lakossági pénzügyi termékek

Fogyasztóbarát lakáshitel

A fogyasztóbarát lakáshitel kedvező feltételekkel segíti a lakásvásárlást, építést, bővítést vagy korszerűsítést. A hitel maximum 30 éves futamidejű, minimum 5 évig fix törlesztőrészletű, és a folyósítási díja nem haladhatja meg a hitelösszeg 0,75%-át. Szakértőink segítenek eligazodni a lehetőségek között, és megtalálni a legjobb ajánlatot, hogy pénzügyi céljaidat biztonságosan és kedvező feltételekkel érhesd el.

Legfontosabb kritérium

Maximum 30 éves futamidő.

Milyen előnyei vannak még?

Elő és végtörlesztési díj nem haladhatja meg az elő-/végtörlesztett összeg 1%-át, de a lakástakarékpénztári betétből végrehajtott elő/végtörlesztés díjmentes

És nem utolsó sorban

Kiszámítható, mivel az MNB jogszabályilag szabályozza.

Nézd meg termékbemutató videónkat!

Spórolj milliókat!

Egyedi kamatkedvezmény ügyfeleinek,

köszönhetően alkusz partnerünknek,

a Bankmonitornak!

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra

Amit tudni érdemes a fogyasztóbarát lakáshitelről

Mikor vezették be a fogyasztóbarát lakáshitelt?

Az MNB 2017. június 23-tól kezdte el nyilvánosságra hozni, hogy mely lakáshitelek felelnek meg az elvárásoknak.

Ki vehet fel fogyasztóbarát lakáshitelt?

Tulajdonképpen, aki hitelképes bárki elérheti a piacon. Azon ügyfelek szokták leggyakrabban keresni, akik a biztonságra, és kiszámíthatóságra törekednek, és fontosak az egyéb járulékos költségek is.

Mindig olcsóbb ez a hitel fajta?

Egyáltalán nem biztos, hogy kamatban olcsóbb, de ha minden költséget nézünk egyben, akkor előfordul, hiszen az elő,- végtörlesztési díj maximalizálva van.

Mindig ezt a hitelfajtát kell választani?

Nem mindig igaz, hogy az elsőre alacsony kamatlábú hitel a legkedvezőbb. Fontos az összkép, amit a THM mutat. Egy hitel, akár MFL, akár hagyományos lakáshitel, más költségekkel együtt lehet, hogy végső soron drágább, mint más ajánlatok. Tapasztalatból tudjuk, hogy legtöbbször a MFL kategóriájának a legkedvezőbb THM-mel rendelkező hitelei a legjobbak.

Mennyi az átfutási ideje ennek a hitelfajtának?

Az MNB előírásai szerint 15+2 munkanap áll a bankok rendelkezésére a hitel folyósításáig. A kezdő időpont az összes dokumentum rendelkezésre állása és az értékbecslés elkészülte. Ez utóbbinak nincs megszabott határideje, így a teljes hitelfelvételi folyamat hossza sem garantált.

A meglévő lakáshitel átalakítható fogyasztóbarát lakáshitellé?

Átalakítani nem lehet, de kiváltani igen.

Miért lehet könnyebben összehasonlítani,mint a többi hitelt?

A bankoknak az MNB által előírt formátumban kell bemutatniuk az ajánlatokat, így a hiteligénylők könnyebben összehasonlíthatják a különböző bankok termékeit.

Mi az, hogy kötelező érvényű ajánlat?

A bankok minden esetben kötelező érvényű hitelajánlatot adnak az igénylőnek, ha rendelkezésre állnak a hiteligényléshez szükséges dokumentumok. Amint birtokában van ennek a kötelező ajánlatnak, a hiteligénylő már nyugodtan tehet vételi ajánlatot egy lakásra, hiszen tudja, hogy a hitelt meg fogja kapni.

Milyen dokumentumok kellenek a kötelező érvényű ajánlathoz?

Minden banknál változó, hogy mit kérnek be az ügyféltől.

Hány banktól lehet kötelező érvényű ajánlat?

Bármennyi baktól lehet ilyen ajánlat, nincs leszabályozva maximálisan.

Jó lesz-e a fogyasztóbarát lakáshitel?

Az új minősítési rendszer bizonyos mértékig egységesíteni fogja a bankok kínálatát, ami növeli az összehasonlíthatóságot és egyszerűbbé teszi a hiteligénylők döntését. Ugyanakkor fontos megérteni, hogy a lakáshitel felvétele továbbra is egy rendkívül komplex és hosszú távra szóló döntés marad az adós életében. A döntés során számos tényezőt kell mérlegelni, például:

Mennyi hiteltörlesztést vállalhat fel biztonsággal a család?
Milyen mértékben éri meg drágább, de biztonságosabb hitelt választani?
Hogyan csökkenthető a kiválasztott hitel THM mutatója állami támogatás igénybevételével?
…stb.

Hogyan igényelj lakáshitelt?

Igénylés folyamata, mire figyeljünk, hogyan induljunk el az jánlatok között.

Mennyi törlesztőrészletet vállaljak be?

Mi alapján döntsem el, mi az optimális törlesztőrészlet, melyet biztonsággal tudok fizetni.

Olcsók, vagy drágák a lakásárak?

A lakás árak változása, lakáspiac helyzete.

Lakást venni, vagy nem-miből,és hogyan?

Lakáshitel kamatokról részletesebben.

Miért a banknak fizet a biztosító?

Miért a banknak fizet a biztosító?

Az eladósodás veszélyei

Az eladósodás veszélyei

Kapcsolódó cikkek

További termékek

Lakossági pénzügyi termékek

Hitelkiváltás

A hitelkiváltás során meglévő hiteleidet kedvezőbb feltételekkel rendelkező új kölcsönre cserélheted le, amely alacsonyabb törlesztőrészletet vagy biztonságosabb konstrukciót kínál. Akár ingatlanfedezetű, akár fedezet nélküli hitelről van szó, a hitelkiváltással javíthatod pénzügyi helyzeted, és rendezettebbé teheted tartozásaidat. Ha érdekel a hitelkiváltás lehetősége, szakértőink segítenek megtalálni a számodra legjobb megoldást.

Tovább

Hitelkártya

A hitelkártya használatakor az összeget a hitelkeretből vonják le, és nem közvetlenül a bankszámláról, amit később vissza kell fizetni. Amennyiben nem törleszti időben az elköltött összeget, kamatot számítanak fel, ami növelheti a fizetendő összeget. A hitelkártyák gyakran kínálnak különféle jutalmakat és kedvezményeket, mint például cashback visszatérítések, utazási pontok vagy vásárlásbiztosítás; mi segítünk kiválasztani az Ön igényeinek leginkább megfelelő hitelkártyát és átlátni a feltételeket.

Tovább

Piaci lakáshitel

Kínálunk finanszírozási lehetőségeket használt vagy új építésű lakások és családi házak vásárlásához. A finanszírozást közvetlenül az eladónak, a jogosult banknak vagy ügyvédi letéti számlára folyósítjuk. Mindig az utolsó vételár részletét finanszírozzuk. A piaci és támogatott kamatozási formákat egyaránt kínáljuk, és bárki igényelheti a kölcsönt. A folyósítást egy összegben biztosítjuk, mind használt, mind új lakások esetében. Az önerő kiváltható pótingatlannal, és terhelt ingatlan vásárlása is lehetséges.

Tovább

Adósságrendező hitel

Az adósságrendező hitel fedezetlen hitelek ( személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya, folyószámlahitel) rendezésére szolgál.

Miért vennék fel egy sokadik hitelt a meglévőek mellé?
Tegyük fel, hogy van két személyi kölcsönöd, egy folyószámlahiteled és egy hitelkártyád. Már nem győződ fizetni és nem látod a végét csak, hogy folyamatosan görgeted magad elött a tartozást. Nem lenne jobb „” egybe gyúrni”” az egészet, hogy csak egy tartozás legyen, egy pénzintézet felé?!

Tovább

Felújítási célú lakáshitel

A felújítási célú lakáshitel otthonod korszerűsítésére vagy felújítására igényelheted, legyen szó tetőfelújításról, fűtéskorszerűsítésről, szigetelésről vagy konyhabútor cseréről. Alacsonyabb kamata miatt kedvezőbb megoldást nyújt, mint a személyi kölcsön, és nagyobb összegeket is igényelhetsz hosszabb futamidővel. Szakértőink segítenek megtalálni a számodra legmegfelelőbb hitelkonstrukciót, így otthonod felújítása gördülékenyen és biztonságosan megvalósulhat.

Tovább

Lakástakarékpénztár

A lakástakarékpénztár egy fix futamidejű megtakarítási forma, amelyben havi rendszerességű befizetésekkel gyarapíthatjuk lakáscélú megtakarításainkat, és akár 30%-os kamatbónuszt is kaphatunk. A megtakarítási időszak végén lakáshitelt is igényelhetünk a szerződéses összeg és a felhalmozott megtakarítás különbözetének erejéig. Ha szeretnél otthonod felújításába vagy vásárlásába beruházni, szakértőink segítenek a legkedvezőbb lakástakarékpénztári megoldások kiválasztásában.

Tovább

Építési hitel

Az építési hitel segítségével új házat vagy lakást építhetsz, a hitel összegét pedig a felépülő ingatlan jövőbeni értéke alapján határozza meg a bank, így akár nagyobb összeget is kaphatsz, mint az ingatlan jelenlegi értéke. A hitel szakaszosan kerül folyósításra, az építkezés előrehaladtával arányosan, így biztosítva, hogy a finanszírozás mindig az aktuális készültségi foknak megfelelő legyen. Ha további részletekre van szükséged, vagy segítségre van szükséged az építési hitel igénylésében, szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésedre.

Tovább