PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Mit vár el a bank a vállalati folyószámlahitel igénylésekor?

A vállalati folyószámlahitel igénylésekor a bankok bizonyos feltételeket támasztanak a cégekkel szemben. Ebben a cikkben részletezzük, hogy mit vár el a bank, és milyen tényezők befolyásolják a hitelkeret nagyságát.

Amit a bank kér

Bár a folyószámlahitel igénylése viszonylag egyszerű, a banknak megvannak az elvárásai. A bankok minden esetben egyedi szerződést kötnek, figyelembe véve a cég jövedelmezőségét és kockázati profilját. Általános szabályként az éves árbevétel nagyjából 20 százaléka lehet az az összeg, amelyet a bank folyószámlahitelként nyújthat.

Ki nem kaphat folyószámlahitelt?

Induló vállalkozások jellemzően nem kaphatnak folyószámlahitelt, legalább egy lezárt üzleti év szükséges. Emellett a bankok kizárják azokat a cégeket, amelyek végrehajtás vagy törlés alatt állnak, adótartozással rendelkeznek, vagy a saját tőkéjük nem éri el a jegyzett tőke mértékét.

Összegzés

A vállalati folyószámlahitel igénylésekor a bank alaposan megvizsgálja a cég pénzügyi helyzetét. Fontos, hogy a vállalkozások tisztában legyenek a bank elvárásaival, és ennek megfelelően készüljenek fel a hiteligénylésre.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra