PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Az utasbiztosítás részletei: Kötési feltételek és kárbejelentés

Az utasbiztosítás megkötése számos előnyt nyújt az utazók számára, de fontos ismerni a kötési feltételeket és a kárbejelentési folyamatot. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, mire figyeljünk az utasbiztosítás megkötésekor és hogyan intézzük a kárbejelentést.

Kötési feltételek

Az utasbiztosítás kizárólag az utazás megkezdése előtt köthető meg. Az utazás megkezdése után megkötött szerződés érvénytelen. Lehetőség van a megkötött utasbiztosítás szükség szerinti meghosszabbítására, akár külföldről is.

Kezdődátum: A biztosítás védelme a kötvényen szereplő kezdődátumtól, illetve a Magyarország határának átlépésétől kezdődik.

Fedezeti Terület: Az utasbiztosítások többsége csak külföldön vállal kockázatot, de vannak olyan biztosítók, amelyek belföldi fedezetet is nyújtanak.

Kárbejelentés

A kárbejelentési folyamat egyszerű, de pontosan kell követni az előírásokat:

Kárbejelentés: A kárunkat a hazaérkezést követően mindenképpen jelentsük be biztosító partnerünknél, írásban (levélben vagy faxüzenetben).

Szükséges Dokumentumok: Biztosítási kötvény, orvosi igazolások, jegyzőkönyv balesetbiztosítási káresemény esetén, eredeti számlák, gyógyszervásárlási számlák, rendőrségi jegyzőkönyv, haláleset esetén halotti anyakönyvi kivonat.

Kérdések és válaszok

Külföldön tartózkodom, köthetek még biztosítást?: Nem. Az utasbiztosítás kötésének feltétele, hogy az ügyfél Magyarországon tartózkodjon.

Mikor kapom meg a kötvényt?: A kötvényt a díjfizetést követően e-mailben küldjük meg, és az online ügyfélszolgálat felületéről bármikor elérheti, letöltheti.

Az utasbiztosítás megkötése és a kárbejelentés folyamata egyszerű, de fontos, hogy alaposan ismerjük a kötési feltételeket és a szükséges lépéseket. Az online biztosításkötéssel időt és energiát spórolhatunk, miközben biztosítjuk magunkat a váratlan események ellen.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra