PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Miért fontos a vállalkozói felelősségbiztosítás?

Képzelje el, hogy egy véletlen károkozás milliós terheket rak a vállára, vagy egy ügyetlenség romba dönti az Ön, illetve cége jövőjét. Az általános vállalkozói felelősségbiztosítás védelmet nyújt az ilyen váratlan események ellen. Ez a biztosítás két fő területet fed le: a tevékenységi és a szolgáltatói felelősségbiztosítást.

Tevékenységi felelősségbiztosítás

A tevékenységi felelősségbiztosítás abban az esetben nyújt védelmet, ha munkája közben kárt okoz valakinek, akivel nem állt szerződéses jogviszonyban. A kár lehet vagyoni, személyi sérüléses kár, illetve sérelemdíj is.

Példák:

• Takarító cégének munkavállalója a takarítógéppel áthajt valakinek a lábán, elszakítva annak cipőjét.

• Ön egy épület tetején dolgozik, amikor kicsúszik a kezéből egy szerszám, amely eltalál egy ott parkoló autót és behorpasztja annak tetejét.

• Kertépítőként a munkagépével megrongálja a szomszéd kerítését.

Szolgáltatói felelősségbiztosítás

Ha az Ön által nyújtott szolgáltatás teljesítése során kár keletkezik, vagy a feladat hibás teljesítése következtében dologi kár keletkezik egy szerződött partnernél, akkor a szolgáltatói felelősségbiztosítás nyújt fedezetet.

Példák:

• Villanyszerelési feladatait végzi, amikor egy nem megfelelően bekötött elektromos berendezés miatt leégnek a falban a vezetékek.

• Fűtésszerelőként nem jól kötötte össze a csöveket, ami miatt víz folyik a parkettára, ami több helyen felpúposodik.

• Takarítóként rátámaszkodik egy polcra, ami leszakad, és összetörik minden, ami a polcon volt.

Az általános vállalkozói felelősségbiztosítás védi Önt és cégét a váratlan károktól, legyen az tevékenységi vagy szolgáltatói felelősség. Érdemes alaposan mérlegelni, hogy melyik típusra van szüksége a biztonságos üzletmenet érdekében.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra