PROAT News

október 16. -

EUR

USD

A bankszámlán tárolt pénz biztonsága és megfelelő számlaválasztás

Amikor pénzünket egy bankszámlán tároljuk, alapvető elvárásunk, hogy az biztonságban legyen. Emellett fontos, hogy olyan bankszámlát válasszunk, amely megfelel szokásainknak és pénzügyi szükségleteinknek. Ebben a részben áttekintjük a bankszámlán tárolt pénz biztonságát, valamint a megfelelő bankszámla kiválasztásának szempontjait.

Biztonságos tárolás

A bankszámlán elhelyezett pénzünkre az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) garanciája vonatkozik, személyenként és bankonként 100 000 eurós összeghatárig, tehát nem kell tartanunk attól, hogy esetleg csődbe megy a számlavezető bankunk, mert ebben az esetben sem veszítenénk el a náluk lévő vagyonunkat. Nagyobb összegű megtakarítás esetén a pénzünket akár több banknál is el lehet helyezni, így az OBA által biztosított garancia megtöbbszörözhető.

Kinek érdemes bankszámlát nyitnia?

Legalább egy bankszámla használata javasolt mindazoknak, akik rendszeres jövedelemmel rendelkeznek, akiknek hitelük van, akik sokat vásárolnak online, vagy akik egyszerűen nem szívesen foglalkoznak készpénzzel, hanem inkább haladnának a korral. Különösen jól jöhet egy bankszámla akkor is, amikor hitelt készülünk felvenni, ugyanis számos esetben kamatkedvezmény jár azoknak, akik a hitelnyújtó bank más szolgáltatásait (pl. számlavezetés) is igénybe veszik.

Hogyan válasszunk megfelelő bankszámlát?

Más számlacsomag való azoknak, akiknek rendszeres munkabér érkezik a számlájukra, és más azoknak, akiknek csak elvétve történik rajta jóváírás. Más akkor, ha valaki mindent kártyával és utalással fizet, és más, ha a teljes jövedelmét kiveszi egy automatából, majd minden kiadást készpénzben intéz. Az a legfontosabb, hogy ismerjük a szokásainkat, mert így biztosan meg fogjuk találni a számunkra legmegfelelőbb bankszámlát. Ebben is rendelkezésünkre áll a Bankmonitor bankszámla kalkulátora.

A bankszámlán tárolt pénz biztonságban van az OBA garanciája révén, és fontos, hogy a pénzügyi szokásainkhoz leginkább illeszkedő számlát válasszuk. A megfelelő bankszámla kiválasztása hozzájárul pénzügyeink hatékonyabb kezeléséhez és biztonságához.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra