PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Az adósságrendező hitel igénylésének folyamata

Az adósságrendező hitel egy új hitelfelvétel, amelynek célja egy vagy több meglévő kölcsön kifizetése. Az igénylés menete megegyezik egy lakáshitel, egy személyi kölcsön vagy éppen egy Babaváró hitel felvételének menetével.

Az adósságrendező hitel igénylésének lépései

  1. Hitelképesség vizsgálata: Az igénylőnek megfelelő mértékű igazolt jövedelemmel kell rendelkeznie. Ha lakáshitellel váltaná ki meglévő hitelét, akkor megfelelő ingatlanfedezetre is szükség van.
  2. Hitelkiváltás céljának meghatározása: Az új hitel felvétele során a hitelcél egy vagy több meglévő kölcsön kifizetése lesz.
  3. Igénylés benyújtása: Az igénylés folyamata megegyezik a lakáshitel, személyi kölcsön vagy Babaváró hitel felvételének menetével.
  4. Átfutási idő: Az adósságrendező személyi kölcsön átfutási ideje néhány nap, de legfeljebb 1-2 hét. Babaváró hitelnél a bankoknak 10 munkanapjuk van a benyújtott igény elbírálására.

Fontos szempontok

  • KHR listások esélyei: Aktív KHR listás adósok számára nem lehetséges új kölcsön igénylése.
  • Babaváró támogatás adósságrendezésre: Bár a Babaváró hitel szabad felhasználású, a bankok eltérően szabályozzák a hitelkiváltási célokra való felhasználást.

Összegzés

Az adósságrendező hitel igénylése egyszerű folyamat, amely lehetőséget nyújt arra, hogy meglévő hitelünket kedvezőbb feltételekkel cseréljük le. Fontos azonban, hogy az igénylés előtt alaposan tájékozódjunk a bankok feltételeiről és az átfutási időkről.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra