PROAT News

október 16. -

EUR

USD

A személyi kölcsön igénylésének alapvető feltételei

A személyi hitel népszerű pénzügyi megoldás, amely számos célra felhasználható, legyen szó lakásfelújításról, autóvásárlásról vagy adósságrendezésről. Ahhoz azonban, hogy valaki sikeresen igényelhesse ezt a hitelt, számos feltételnek kell megfelelnie. Ebben a cikkben áttekintjük a személyi hitel igénylésének alapvető feltételeit.

Minimális jövedelem és munkaviszony

Minimális jövedelem szükséges: Minden bank meghatároz egy minimálisan elvárt jövedelmi szintet, amely alatt nem nyújtanak hitelt. Ez általában a minimálbér, amely 2024-ben nettó 177 422 Ft.

Munkaviszony hossza: Legalább 3-6 hónap munkaviszony szükséges a jelenlegi munkahelyen. Határozott idejű munkaszerződés esetén szigorúbbak a feltételek, gyakran egy éves munkaviszonyt és a szerződés meghosszabbításáról szóló szándéknyilatkozatot várnak el a bankok. Vállalkozók esetében legalább egy éves vállalkozói múlt szükséges.

KHR lista és bankszámlamúlt

KHR lista: Az igénylő nem szerepelhet a rossz adósokat tartalmazó negatív KHR listán. Ha valaki passzív státuszban van (a tartozást már rendezte), akkor is nehezebb hitelt kapni, de egy év után lekerül a listáról.

Bankszámlamúlt: Legalább 2-3 hónapos bankszámlamúlttal kell rendelkezni egy magyarországi pénzintézetnél, és be kell mutatni a számlakivonatokat, amelyekre a fizetés érkezik.

Összegzés

A személyi hitel igényléséhez szükséges feltételek nem teljesíthetetlenek, de fontos, hogy az igénylők tisztában legyenek velük és felkészüljenek rájuk. Az alapos előkészület és a megfelelő jövedelem, valamint a munkaviszony igazolása segít abban, hogy sikeresen megkapják a kívánt hitelt.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra