PROAT News

október 16. -

EUR

USD

További személyi kölcsön igénylési feltételek és lehetőségek

A személyi hitel számos célra felhasználható, de az igényléshez több feltételnek is meg kell felelni. Ebben a cikkben részletesebben megvizsgáljuk a további igénylési feltételeket és a különböző jövedelmi formák elfogadásának lehetőségeit.

Életkor és lakcím

Életkor: A személyi hitel igényléséhez az igénylőnek nagykorúnak kell lennie. Egyes bankok ennél szigorúbbak, és csak 21-24 év felett nyújtanak hitelt. A kölcsön lejáratakor az igénylő nem lehet idősebb 65-70 évnél. Idősebb igénylők esetében társigénylő vagy adóstárs bevonása szükséges lehet.

Magyarországi lakcím: Az igénylőnek rendelkeznie kell állandó magyarországi lakcímmel, amelyet lakcímkártyával kell igazolni.

Jövedelmi feltételek

Alapvető jövedelmi követelmények: A jövedelemnek elégségesnek kell lennie a hitel törlesztőrészletének megfizetéséhez. A jogszabályok meghatározzák, hogy a fizetés hány százalékát fordíthatjuk hiteltörlesztésre (JTM szabály).

Elfogadható jövedelmek: A bankok eltérően kezelik a speciális jövedelmi formákat. Például a katás vállalkozók, külföldi jövedelemmel rendelkezők, kismamák jövedelme esetén különböző elbírálási gyakorlatok vannak. Ezért fontos, hogy alaposan megvizsgáljuk, melyik bank kínál számunkra megfelelő feltételeket.

Összegzés

A személyi hitel igénylésekor számos tényezőt kell figyelembe venni, beleértve az életkort, a lakcímet és a jövedelmi feltételeket. Az egyes bankok eltérő feltételeket szabhatnak, ezért érdemes több ajánlatot is összehasonlítani és egy független hitelügyintéző segítségét kérni a legjobb döntés meghozatalához.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra