PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Hogyan kezeljük a vállalati folyószámlahitelt és milyen változások vannak a COVID-19 miatt?

A vállalati folyószámlahitel kezelése különös odafigyelést igényel, különösen a gazdasági nehézségek idején. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan érdemes kezelni a folyószámlahitelt, és milyen változások léptek életbe a COVID-19 járvány miatt.

Fontos, hogy a vállalkozások körültekintően kezeljék a folyószámlahitelt, és ne vegyék figyelembe a bevételeknél egy az egyben. Ha a cég likviditási problémákba ütközik, vagy csökken az árbevétele, a bank szigoríthatja vagy fel is mondhatja a szerződést. Ezért a hitelkeretet inkább tartalékként érdemes kezelni, és nem a mindennapi működés fő finanszírozási forrásaként.

A folyószámlahitelre is vonatkozik a koronavírus miatt bevezetett hiteltörlesztési moratórium. Jelenleg új folyószámlahitelt igényelni nem lehet, és a már élő szerződések módosításai érvényben vannak. A hitelkeretet fel lehet használni, de a kamatot utólag meg kell fizetni.

A vállalati folyószámlahitel hasznos eszköz lehet a likviditási problémák kezelésére, de fontos a körültekintő használat és a banki feltételek folyamatos teljesítése. A COVID-19 járvány miatt bevezetett változásokra is érdemes odafigyelni, hogy a vállalkozások megfelelően tudják kezelni pénzügyi helyzetüket.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra