PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Mi az a vállalati folyószámlahitel és hogyan működik?

A vállalati folyószámlahitel egy rugalmas és átmeneti pénzügyi megoldás, amely segíti a cégeket a likviditási problémák áthidalásában. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan működik a folyószámlahitel, milyen feltételekkel lehet igényelni, és mire érdemes figyelni a használatakor.

Mi az a vállalati folyószámlahitel?

A folyószámlahitel egy olyan likviditást segítő konstrukció, amelyet a bank a vállalkozás pénzforgalma alapján határoz meg. Ez azt jelenti, hogy a cég bevételeinek adott százalékát havi szinten felhasználhatja a működési költségek fedezésére. Az összeget szabadon lehet felhasználni, nincs szükség külön igazolásra, csak az általános számviteli szabályok betartására.

A folyószámlahitel időtartama és megújítása

A hitelkeretet jellemzően 12 hónapra állapítja meg a bank, de lehetőség van hosszabb, 24 vagy 36 hónapos szerződések kötésére is. A fordulónapon a bank újraértékeli a vállalkozás pénzügyi helyzetét, és ennek megfelelően határozza meg az új hitelkeretet. Fontos, hogy a folyószámlahitelt csak annál a banknál lehet igényelni, ahol a cég pénzforgalmi bankszámlája van.

Összegzés

A vállalati folyószámlahitel egy hasznos eszköz lehet a cégek számára a likviditási gondok áthidalására. Rugalmassága és könnyű hozzáférhetősége miatt népszerű megoldás, de fontos a körültekintő használat és a banki feltételek folyamatos teljesítése.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra