Vissza

Vállalati biztosítások

Társasház biztosítás

Társasház biztosítás megkötésekor anyagi védelmet biztosítunk az épület közös részeiben és a lakásokban keletkező károk ellen, amelyek balesetekből, természeti katasztrófákból vagy más váratlan eseményekből eredhetnek. Ezzel a biztosítással elkerülhetők a lakóközösségre nehezedő, jelentős javítási és helyreállítási költségek. Emellett a biztosítás gyors és professzionális segítséget nyújt kár esetén, ami növeli a lakók biztonságérzetét és kényelmét.

Anyagi védelem és biztonság

Társasház biztosítással védelmet nyújtunk az épület közös részeiben és a lakásokban keletkező károk ellen, így elkerülhetők a lakóközösséget sújtó, váratlan javítási és helyreállítási költségek.

Gyors kárrendezés és támogatás

A biztosítás gyors és professzionális segítséget nyújt kár esetén, biztosítva a károk minél hamarabb történő elhárítását és a lakók kényelmének helyreállítását.

Nyugalom és biztonságérzet

A társasház biztosítás növeli a lakók biztonságérzetét, hiszen tudják, hogy váratlan események bekövetkeztekor pénzügyi védelmet élveznek, és nem kell aggódniuk a nagyobb kiadások miatt.

Nézd meg termékbemutató videónkat!

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra

Amit tudni érdemes a társasház biztosításról

Mi tartozik a társasház biztosításba?

A teljes körű társasház biztosítás védelmet nyújt társasházak, lakóparkok és lakásszövetkezetek számára, az épület egészére kiterjedően a pincétől a padlásig. Ez magában foglalja az összes falazatot, födémet, valamint az épületgépészeti rendszereket, mint például a víz-, melegvíz-, csatornahálózatot, elektromos vezetékeket és szellőző berendezéseket.

Ki a szerződő?

A biztosítás szerződője általában a társasház, lakásszövetkezet vagy lakóközösség képviselője (közös képviselő).

Milyen szolgáltatásokat kínál a társasház biztosítás?

A társasház biztosítás vagyonbiztosítási fedezete a következő káreseményekre terjed ki: tűz, elektromos tűz, robbanás, közvetlen és közvetett villámcsapás, ismeretlen közlekedési eszközzel való ütközés, légijármű ütközés, földrengés, földcsuszamlás, föld- és kőomlás, ismeretlen üreg beomlása, vihar, jégeső, hónyomás, árvíz, felhőszakadás, vezetéktörés, idegen tárgyak rádőlése, valamint az üvegezés törése és repedése. Egyes biztosítók kínálhatnak olyan alacsonyabb díjú termékeket is, amelyek nem tartalmaznak minden alapvető kockázati elemet. Azonban ezek általában gyengébb ár-érték arányúak, ezért nem ajánlottak.

Hogyan működik a biztosítási összeg?

A biztosítási összeg határozza meg, hogy mennyit térít a biztosító, ha az épület teljesen megsemmisül, például nagy vihar vagy földrengés következtében. Más károk esetén a biztosítási összeg százalékos arányában történik a kártérítés.

Mi a felelősségbiztosítási fedezet?

A felelősségbiztosítási fedezet az idegen harmadik személynek okozott személyi sérülések vagy károk megtérítésére szolgál, amelyekért a biztosított (mint az épület tulajdonosa vagy használója) kártérítési kötelezettséggel tartozik. A modern biztosítók gyakran kiterjesztett felelősségbiztosítást kínálnak, amely nemcsak idegen személyek, hanem a lakók közötti károkat is fedezi (pl. ha a szomszéd mosógépének meghibásodása miatt beázunk).

Milyen kiegészítő biztosítások választhatók?

Betöréses lopás és rablás: Az ilyen kiegészítő biztosítás fedezi a betöréses lopás vagy rablás során keletkezett károkat, valamint a közös tulajdonú ingóságok, és bizonyos esetekben kültéri központi antennák védelmét is.

Rongálás (vandalizmus): Ezzel a biztosítással a betöréses lopás vagy rablás során keletkezett rongálási károk téríthetők meg, például kaputelefonokban, elektromos kapukban és liftekben.

Különleges üvegek: Különleges üvegezések, mint a vastagabb vagy kirakatüvegek biztosíthatók.

Közös képviselői és társasházkezelői felelősségbiztosítás: Ez a biztosítás fedezi a közös képviselő vagy társasházkezelő által elkövetett, a társasház vagy a tulajdonostársak vagyonában, életében vagy egészségében okozott károkat, amennyiben a tevékenységük szabályait vétkes módon megszegik.

Mire nem terjed ki a társasház biztosítás?

A biztosítás nem vonatkozik a fa, döngölt föld, vályog vagy agyag falazatú épületekre. Nem téríti meg a környezetszennyezéssel, hatósági rendelkezésekkel kapcsolatos károkat, karbantartás elmulasztásából adódó károkat, valamint a jogszabály vagy más biztosítási szerződés alapján megtérülő károkat.

A közös ingóságok között nem biztosíthatók például készpénz, kéziratok, tervek, adathordozókon tárolt adatállományok, érmék, bélyegek, képzőművészeti alkotások, valamint a szabadban vagy nem lezárt helyiségben tárolt ingóságok (kivéve a szemetes kuka).

Biztonságban vagyok, ha a társasháznak van biztosítása?

Biztonságban vagyok, ha a társasháznak van biztosítása?

Miért emeli a biztosító évente a biztosítási díjat?

Miért emeli a biztosító évente a biztosítási díjat?

Könnyű felmondani egy biztosítási szerződést?

Könnyű felmondani egy biztosítási szerződést?

Csak évfordulóra szüntethetek meg egy biztosítást?

Csak évfordulóra szüntethetek meg egy biztosítást?

Hogy lehet, hogy nem fizet a biztosító?

Hogy lehet, hogy nem fizet a biztosító?

Megtörtént a baj, mit tegyek?

Megtörtént a baj, mit tegyek?

Kapcsolódó cikkek

További termékek

Vállalati biztosítások

Mezőgazdasági biztosítás

A növénybiztosítás védi a gazdálkodókat és mezőgazdasági vállalkozásokat a természeti károk, például aszály, jég, fagy vagy vihar okozta veszteségektől. Ezzel a biztosítással megóvhatja befektetését és megélhetését a váratlan eseményektől, amelyek károsíthatják vagy elpusztíthatják terményét. Forduljon hozzánk bizalommal, hogy segíthessünk a legmegfelelőbb biztosítási megoldás kiválasztásában, és védje meg gazdaságát hatékonyan!

Tovább

Kezesi- és garancia biztosítás

A kezesi biztosítás egy speciális biztosítási forma, amelynek értelmében a biztosító a biztosítási szerződés alapján kiállított biztosítói kötelezvényben vállalja, hogy a biztosított helyett kezesként fizetést teljesít a kedvezményezett számára. Ez akkor lép életbe, ha a biztosított nem teljesíti valamely szerződésen alapuló vagy egyéb jogi kötelezettségét a kedvezményezettel szemben, és emiatt a kedvezményezettnek pénzügyi követelése keletkezik a biztosítottal szemben.

Tovább

BÁF (Belföldi Közúti Árufuvarozói Felelősségbiztosítás)

A belföldi közúti árutovábbítási felelősségbiztosítás egy olyan felelősség típusú biztosítás, amely fedezetet nyújt a közúti árutovábbítás során a szállított áruban keletkezett károk megtérítésére. A biztosító a biztosított helyett téríti meg a károkat a károsult felé, ha azok a díj ellenében végzett árutovábbítási tevékenység során, az engedély alapján keletkeznek. Ezt a biztosítást azok a vállalkozások kötik meg, amelyek belföldi forgalomban végeznek áruszállítást.

Tovább

CMR (Nemzetközi közúti árufuvarozói felelősség biztosítás)

A nemzetközi közúti árufuvarozói felelősségbiztosítás egy felelősségi típusú biztosítás, amely a Nemzetközi közúti árufuvarozási szerződésről szóló nemzetközi egyezmény (CMR egyezmény) alapján végzett fuvarozói tevékenység során a biztosított felelősségi körébe tartozó, a szállított áruban keletkezett károkat téríti meg a biztosított helyett a károsult felé. Ezt a biztosítást a közúti áruszállítást végző vállalkozások kötik meg a nemzetközi közúti áruforgalomban résztvevő járműveikre.

Tovább

Vállalati egészségbiztosítás

Hogy miért éri meg a válallati egészségbiztosítás? A vállalati egészségbiztosítás növeli a munkavállalók elégedettségét és elkötelezettségét, mivel érzik, hogy a munkaadó törődik egészségükkel és jólétükkel. Emellett hozzájárul a munkavállalók gyorsabb gyógyulásához és munkába való visszatéréséhez, csökkentve ezzel a betegszabadságok miatti kiesést. Végül, egy versenyképes egészségbiztosítási csomag segít a tehetségek vonzásában és megtartásában, mivel vonzóbbá teszi a céget a munkaerőpiacon.

Tovább

Vállalati építés-szerelés biztosítás

Olyan kárbiztosítás, amely alapján a biztosító a szerződésben meghatározott kockázatokra fedezetet nyújt és szolgáltatást teljesít a szerződésben meghatározott biztosítási események bekövetkezésekor a biztosítási díj megfizetése ellenében. Az építés- és szerelésbiztosítás alapján a biztosító megtéríti a biztosított építési teljesítésben keletkezett károkat, valamint egyéb szolgáltatásokat nyújt a biztosítási feltételekben meghatározott biztosítási események bekövetkezése esetén, amennyiben azokra a biztosítási fedezet a felek megállapodása alapján kiterjed.

Tovább

KÁF (Közúti árufuvarozók vagyoni biztosíték biztosítása)

A KÁF, vagyis a Közúti Árufuvarozók felelősségbiztosítási szerződése, arra vállal kötelezettséget, hogy az esedékes biztosítási díj teljes megfizetése ellenében, a biztosítási szerződésben meghatározott limit erejéig fedezi a fuvarozás során keletkezett károkat. Ez a biztosítás elengedhetetlen a fuvarozói tevékenység megkezdéséhez, mivel már a fuvarozói engedély kiváltásához is szüksége

Tovább