Vissza

Lakossági biztosítások

Jogvédelmi biztosítás

Képzeld el, hogy bármilyen jogi probléma felmerülhet az élet minden területén – legyen szó otthonodról, közlekedésről, munkahelyi helyzetről vagy akár szabadidőről. De mi történik, ha családon belül sérülnek a jogaid? Tudod, kihez fordulhatsz, milyen lehetőségeid vannak, ha jogi érdeksérelmet szenvedsz el vagy valaki beperel? Ne hagyd, hogy ezek a kérdések nyitva maradjanak! A jogvédelmi biztosítás a megoldás. Ez a biztosítási forma védelmet nyújt, és biztosítja, hogy mindig legyen egy szakértő csapat mögötted, aki segít a jogi útvesztőkben eligazodni. Ismerd meg a lehetőségeidet, és légy felkészült minden helyzetre!

Jogi tanács

A jogvédelmi biztosítás lehetőséget biztosít évente kétszeri prevenciós tanácsadásra, korlátlan számú jogi érdeksérelem esetén igénybe vehető normál tanácsadásra, valamint 24 órás telefonos segítségre sürgős esetekben, mint rendőri intézkedés, baleset, munkaviszony megszüntetése vagy külföldön bekövetkezett jogi probléma.

Jogi eljárás költsége

A jogvédelmi biztosítás a biztosítási összeg mértékéig fedezzi a jogi eljárások költségeit, beleértve az ügyvédi díjakat, illetékeket, eljárási díjakat, végrehajtási költségeket és szakvélemények díjait.

Felelősségbiztosítás

A jogvédelmi biztosítás nemcsak jogi védelmet nyújt, hanem magánemberi és munkavállalói felelősségbiztosítást is kínál, így a biztosítási szerződésben meghatározott mértékben és feltételek alapján akár átvállalja az okozott károk megtérítését is!

Nézd meg termékbemutató videónkat!

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra

Milyen területeken tud segíteni a jogvédelmi biztosítás?

Kártérítési jogvitákban

Segít például akkor, ha a szomszédos telek rossz vízelvezetése miatt vizesedik a házad, a szomszéd nem oldja meg a problémát.

Szerződéses jogvitákban

Segít, ha például az új ablakaid rosszul záródnak, de a kivitelező nem végzi el a javítást.

Birtokvédelemben

Segít, ha például a szomszédban élő kutyatenyésztő kutyái folyamatosan ugatnak, ezért otthon már nem tudsz pihenni.

Szomszédjogok sérelme miatti jogvitákban

Segít például, ha a szomszédos telekre épített társasház elvette a kilátásod és leárnyékolja a tetődön lévő napelemeket.

Használati jogokkal kapcsolatos jogvitákban

Segít akkor is, ha például az ingatlanod csak egy másik ingatlanon keresztül közelíthető meg, mert a tulajdonosa lezárta az áthaladási utat.

Szabálysértési és büntetőeljárásokban

Segít ha például büntetőeljárás indult veled szemben, mert nem söpörted el a havat a házad előtt, ezért egy járókelő elesett és combnyaktörést szenvedett.

Egyéb hatósági eljárásokban

Segít például az építési hatóság kötelez a kerítésed áthelyezésére arra hivatkozva, hogy nem a telekhatáron húzódik.

Adójogi jogvitákban

Segít például, ha az idén vásároltad meg az otthonod, de az önkormányzat az előző évi kommunális adót is tőled követeli.

Kártérítési jogvitákban

Segít ha például autóbaleset vétlen részese vagy, a légzsák eltörte a bordáid, ezért sérelemdíjat szeretnél érvényesíteni a balesetért felelős személlyel vagy a felelősségbiztosítójával szemben.

Szerződéses jogvitákban

Segít ha például használt gépjárművet vásárolsz, ami néhány nap múlva meghibásodik, az eladó nem téríti meg a károd.

Szabálysértési és büntetőeljárásokban

Segít ha például gépjárművel közlekedve balesetet okoztál, melynek során valaki megsérült és közúti baleset gondatlan okozása miatt büntetőeljárás indul veled szemben.

Egyéb hatósági eljárásokban

Segít ha például autód forgalmi engedélyét bevonja a hatóság.

Gépjárműadót érintő jogvitákban

Segít ha például eladtad az autódat, de a NAV mégis követeli tőled a gépjárműadót.

Szja adójogi jogvitákban

Segít ha például adóellenőrzés indul veled szemben, és az adóhatóság adóhiány és adóbírság megfizetésére kötelez.

Egyéb hatósági eljárásokban

Segít például a tevékenységedet engedélyező hatóság visszavonta a működési engedélyed.

Szociális és tb eljárásokban

Segít például, ha betöltötted nyugdíjkorhatárt, de a társadalombiztosítási szerv rosszul állapította meg a nyugdíjad.

Fegyelmi, etikai jogvitákban

Segít ha például egy ügyfeled panaszt tesz ellened a szakmai kamaránál/ munkáltatódnál, mert goromba voltál vele.

Szabálysértési és büntetőeljárásokban

Segít például, ha munkavégzés közben az egyik kollégádnak véletlenül 8 napon túl gyógyuló sérülést okoztál, ezért foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt büntetőeljárás indul veled szemben.

Személyiségi jogvitákban

Segít például, ha a munkahelyeden egy munkatársad nyilvánosan szidalmazott.

Munkajogi jogvitákban

Segít ha például a munkáltatód nem fizette ki a túlóráidat.

Szja adójogi jogvitákban

Segít ha például, ha az adóhatóság vagyonosodási vizsgálat alapján adóhiány, adóbírság és késedelmi pótlék megfizetésére kötelez.

Egyéb hatósági eljárásokban

Segít ha például az Oktatási Hivatal elutasította a kérelmed, hogy a tankötelessé vált gyermeked szakvélemény alapján még egy évig óvodai nevelésben részesüljön.

Szabálysértési és büntetőeljárásokban

Segít ha például kutyád egy járókelőt megsebesített kutyasétáltatás és során, súlyos testi sértés gondatlan okozása miatt büntetőeljárás indult ellened.

Szociális és tb eljárásokban

Segít ha például gyermekgondozási díj iránti igényedet elutasítják, és csak közigazgatási perben van lehetőséged jogorvoslattal élni.

Személyiségi jogaid védelmében

Segít ha például egy ismerősöd a közösségi oldalakon becsületsértő, valótlan tényeket állított rólad.

Szerződéses jogvitákban

Segít ha például a webáruházból vásárolt monitorod képernyője törött, de a károdat sem a webáruház üzemeltetője, sem a fuvarozó cég nem téríti meg.

Kártérítési jogvitákban

Segít ha például kórházi kezelésed során az orvosi eszközök sterilitásának hiánya miatt tüdőgyulladást kaptál.

Ingatlan öröklése

Segít ha például öröklési szerződés alapján édesapád házát a szomszédok öröklik. Kizárható vagy így az öröklésből?

Öröklés, végrendelet

Segít ha például a hagyatéki tárgyaláson szembesülsz azzal, hogy elhunyt hozzátartozód végrendeletet készített, és nem tudod, vajon érvényes ez a végrendelet.

Magánemberi

Segít fedezni az általad másnak okozott személyi sérüléses és dologi károkat, melyekért a polgári jogi szabályai kártérítési felelősséggel tartozol.

Munkavállalói

Segít fedezni foglalkozásod gyakorlásával összefüggésben a
munkáltatódnak okozott személyi sérüléses, dologi és tisztán vagyoni károkat, melyekért a munkajog szabályai szerint kártérítési felelősséggel tartozol.

Miért emeli a biztosító évente a biztosítási díjat?

Miért emeli a biztosító évente a biztosítási díjat?

Könnyű felmondani egy biztosítási szerződést?

Könnyű felmondani egy biztosítási szerződést?

Csak évfordulóra szüntethetek meg egy biztosítást?

Csak évfordulóra szüntethetek meg egy biztosítást?

Hogy lehet, hogy nem fizet a biztosító?

Hogy lehet, hogy nem fizet a biztosító?

Megtörtént a baj, mit tegyek?

Megtörtént a baj, mit tegyek?

Ne csak a díjat hasonlítsuk össze!

Ne csak a díjat hasonlítsuk össze!

Kapcsolódó cikkek

További termékek

Lakossági biztosítások

Defekt és kátyú biztosítás

A DEFEKT Gumiabroncs-, kátyúkár- és fényszórókárbiztosítás olyan kárbiztosítás, amely a kötvényben megjelölt biztosítási összeg erejéig megtéríti a biztosított gépjármű közúton való rendeltetésszerű használata során keletkezett károkat. Ez magában foglalja a gumiabroncs váratlan meghibásodása (defekt) miatt szükséges javítási, szerelési és centrírozási költségeket, valamint a kő- vagy kavicsfelverődés miatt sérült fényszórók javítási, be- és kiszerelési költségeit. Emellett a biztosítás fedezi a KRESZ szabályainak betartása mellett vezetett gépjármű közúton bekövetkező, előre nem látható és balesetveszély nélkül nem elkerülhető kátyúba futásából eredő károkat is, legfeljebb a kötvényben meghatározott összegig.

Tovább

Útlemondás biztosítás

Útlemondó biztosítást akkor érdemes kötni, ha előre nem látható körülmények miatt le kell mondania utazását, így anyagi veszteségek nélkül visszakaphatja az utazás költségeit. Ezen biztosítás fedezheti a járványok, betegség vagy családi vészhelyzetek miatt történő lemondást, biztosítva, hogy ne veszítse el a befizetett összeget. Továbbá, az útlemondó biztosítás nyugalmat ad, hogy váratlan események esetén is védve legyen pénzügyi szempontból.

Tovább

Kishajó biztosítás

A kis hajó biztosítás védi hajódat a váratlan események, például balesetek, természeti katasztrófák, lopás és vandalizmus ellen, így elkerülheted a jelentős javítási vagy pótlási költségeket. Emellett felelősségbiztosítást nyújt, ami fedezi az esetleges harmadik félnek okozott károkat és jogi költségeket, megvédve téged a komoly anyagi következményektől. Továbbá, a biztosítás számos hasznos szolgáltatást kínál, mint például vontatás, sürgősségi javítás és mentés, ami különösen értékes lehet vészhelyzetekben a vízen.

Tovább

Lakásbiztosítás

A lakásbiztosítás pénzügyi védelmet nyújt az ingatlanban és annak tartalmában bekövetkező károk ellen, például tűz, vízkár, betörés vagy vihar esetén. A biztosítás fedezheti a javítási költségeket, az elveszett vagy megsérült tárgyak értékét, és bizonyos esetekben kártérítést nyújthat a harmadik félnek okozott károkért is. A biztosított összeg és a fedezet típusa a választott biztosítási csomagtól és az egyéni igényektől függ.

Tovább

Tanulóbiztosítás

A tanulóbiztosítás megkötése fontos, mert fedezetet nyújt váratlan balesetek vagy betegségek esetén, ami különösen hasznos lehet az iskolai tevékenységek során. Emellett anyagi segítséget nyújt a családnak, ha a gyermek hosszabb időre kiesik az iskolából, és ezáltal pótolhatja az esetleges plusz költségeket. Végül, a tanulóbiztosítás nyugalmat ad a szülőknek, hiszen tudják, hogy gyermekük megfelelő védelmet élvez minden helyzetben.

Tovább