PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Hogyan működik egy lakástakarékpénztár?

A lakástakarékpénztár egy egyszerű és hatékony megtakarítási forma, amely lehetővé teszi magánszemélyek és társasházak számára, hogy lakáscélú terveiket megvalósítsák. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan működik egy lakástakarékpénztár, és milyen előnyöket kínál.

Hogyan működik egy lakástakarékpénztár?

A lakástakarékpénztár egy havi rendszerességű befizetésekből felépülő, fix futamidejű megtakarítási forma. Az elhelyezett betétekre akár 30%-os egyszeri kamatbónusz/prémium is járhat, a korábbi állami támogatáshoz hasonlóan. Emellett némi betéti kamat is jár a befizetett összegekre. A megtakarítási időszak végén limitált összegű lakáshitel is igényelhető.

A kamatbónusz feltételei

A kamatbónusz/prémium megszerzése nem automatikus, bizonyos feltételek teljesítéséhez kötött. Fontos a szerződésszerű, havi rendszerességű betétfizetés, és a felhalmozott összeg felvételekor nyilatkozni kell a lakáscélú felhasználásról. E feltételek elmulasztása a kamatbónusz részbeni elveszítését eredményezheti.

Felhasználási célok

A lakástakarék számos célra felhasználható, mint például ingatlanvásárlás, felújítás, korszerűsítés, építés, bővítés, valamint lakáshitel elő- vagy végtörlesztése.

Összegzés

A lakástakarékpénztár egy egyszerű, de hatékony eszköz a lakáscélú megtakarítások megvalósításához. A kamatbónusz és a rugalmas felhasználási lehetőségek miatt érdemes megfontolni ezt a megtakarítási formát.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra