Vissza

Lakossági pénzügyi termékek

Adósságrendező hitel

Az adósságrendező hitel célja, hogy több kisebb fedezetlen hitelét (személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya, folyószámlahitel) egyetlen könnyen kezelhető hitellé alakítsa. Ha már nem bírja a különböző hitelek fizetését és szeretné egyszerűsíteni pénzügyeit, ez a megoldás lehetővé teszi, hogy egyetlen pénzintézet felé tartozzon. Mi segítünk Önnek az adósságrendező hitel feltételeinek megértésében és az igénylés folyamatában, hogy pénzügyi helyzete átláthatóbbá váljon.

Milyen hitel típusokat lehet addóságrendezővel kiváltani?

– Személyi kölcsön
– Áruhitel
– Hitelkártya
– Folyószámlahitel
– Jelzáloghitel (ingatlanfedezet mellett)

Plusz összeg

Az adósságrendező hitel nem csak a hitelek egyesítésítését szolgálja, hanem ha szüséged van plusz összegre, akkor annak felvétele is kivitelezhető vele.
Valamint régi rossz kontrukciód, kamatod és lecserélheted vele.

Mi a maximum összeg?

Összege általában néhány százezer forinttól akár tizenkétmillió forintig is terjedhet.

Nézd meg termékbemutató videónkat!

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra

Amit tudni érdemes az adósságrendező hitelről

Adósságrendezés kinek és miért éri meg?

Adósságot rendező nem csak személyi kölcsönnel lehet, hanem akár jelzáloghitellel is ( ingatlanfedezet mellett) vagy Babaváróhitellel is.

Egyetlen személyi kölcsön felhasználásával történő hitelek egyesítése

Amikor valakinek több különböző típusú hitele van (például személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya-adósság, folyószámla hitel), gyakran bonyolult lehet nyomon követni a különféle kamatokat és feltételeket, különösen az aktuális piaci körülmények között. Ilyen helyzetben érdemes lehet megfontolni az adósságkonszolidációt, azaz az összes meglévő hitel egyetlen kölcsönnel történő kiváltását.

Csökkentett havi törlesztőrészlet
Adósságkonszolidációs kölcsön igénybevételével gyakran csökkenthető a hitelek törlesztésére szánt összeg, így havi szinten megtakarítás érhető el. Az utóbbi időben a hitelkamatok emelkedtek, de már vannak pénzintézetek, ahol a kamatok csökkenni kezdtek. Lehetséges, hogy a jelenlegi hitelnél kedvezőbb feltételekkel kínálnak kölcsönt. Mindenképp érdemes 1-2 évente felülvizsgálni a hitelpiaci lehetőségeket, ellenőrizni a meglévő hiteleket és megvizsgálni, mennyi pénzügyi előnyt jelenthet az adósságkonszolidáció.

Hitelképesség helyreállítása
Ha a meglévő hiteleinket kedvezőbb kamatozású kölcsönre cseréljük, ezzel csökkenhet a törlesztésre fordított összeg, ami hozzájárulhat az adós hitelképességének javításához.

 

Költségei

A hitelkiváltás költségei két fő elemre bonthatók: az előtörlesztési díjra, amit a kiváltandó hitel esetén számítanak fel, valamint az új hitel költségeire. Az előtörlesztési díj bankonként és hiteltípusonként változik, általában a fennálló tőketartozás 1-2%-a.

Személyi kölcsönnel történő hitelkiváltás esetén általában nincsenek, vagy csak minimálisak az induló költségek. Ezzel szemben egy jelzáloghitel esetén az indulási díjak jelentősek lehetnek, akár több százezer forintos nagyságrendűek is.

Mik a lépései?

Az adósságrendező személyi kölcsön igénylésének alapfeltétele, hogy az igénylő rendelkezzen megfelelő, igazolt jövedelemmel, amely biztosítja hitelképességét. Ha valaki jelzáloghitel formájában kívánja kiváltani meglévő hiteleit, akkor szükséges egy megfelelő ingatlanfedezet biztosítása. Ellenben, ha személyi kölcsönt vagy Babaváró hitelt vesz fel e célból, akkor ingatlanfedezetre nincs szükség.

Összességében az adósságrendezés vagy hitelkiváltás egy új hitelfelvételt jelent, ahol a cél a meglévő kölcsönök kiegyenlítése. Ennek folyamata megegyezik a lakáshitel, a személyi kölcsön vagy a Babaváró hitel felvételi procedúrájával.

KHR listán vagyok, de szeretném rendezni az adósságokat

Mivel itt is vizsgálnak a bankok hitelképességet, így KHR listán szereplőknek nem lehetséges ez.

Babaváró adósságrendezésre?

Habár a Babaváró hitel szabadon felhasználhatónak számít, a gyakorlatban a bankok maguk határozhatják meg, hogy milyen korlátozásokat alkalmaznak. Ez azt jelenti, hogy aki egy adott bankhoz fordul ezen támogatott hitelért, előfordulhat, hogy nem használhatja fel a kölcsönt a kívánt célra. Például a hitelkiváltás vagy adósságrendezés céljának korlátozása gyakran előfordul a kamattámogatott hitelek esetében. Azonban a bankok gyakorlata sem egységes.

A pénzintézetek eltérnek ezt illetően egymástól, valamely bank csak saját hitelei kiváltásra engedi a babaváróhitel igénybevételét, másik engedi a személyi kölcsönök és a jelzáloghitelek rendezését legyen az másik banknál, a harmadiknál már folyószámlahitel, hitelkártya vagy akár autóhitel kiváltására is engedi a babaváróhitel felvételét.

Mit szükséges beszereznem hozzá?

Az adósságrendező hitel szintén pénzintézeteként eltérő. Általában a kiváltandó hitelről fennálló tartozás igazolást szoktak kérni valamint a kiváltandó hitel szerződését. Ettől még úgy térhet el a pénzintézet, hogy KHR alapon bírál vagyis nem kéri a hiteledről a fennálló tartozásigazolást.

Ezen felül a bírálathoz a bank bekérhet még munkáltatói igazolást és az utolsó 2-3 havi bankszámlakivonatod.

Ezt kell tudnod, ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni!

Mi is az a személyi kölcsön, mekkora összeg igényelhető mind összegben mind jövedelem alapján. Mik a feltételek.

Személyi Hitel vs. Infláció: Egyre jobban megéri kölcsönből vásárolni!

Mikor érdemes személyi kölcsön felvenni?

Személyi kölcsön - Érdemes most előtörleszteni?

Érdemes előtörleszteni? Vagy előtörlesztés helyett a megtakarított pénzem fektessem be?

A fogyasztási hitelekről

A fogyasztási hitelekről

Az eladósodás veszélyei

Az eladósodás veszélyei

A hitelpénz és a pénzteremtés

A hitelpénz és a pénzteremtés

Kapcsolódó cikkek

További termékek

Lakossági pénzügyi termékek

Fogyasztóbarát lakáshitel

A fogyasztóbarát lakáshitel kedvező feltételekkel segíti a lakásvásárlást, építést, bővítést vagy korszerűsítést. A hitel maximum 30 éves futamidejű, minimum 5 évig fix törlesztőrészletű, és a folyósítási díja nem haladhatja meg a hitelösszeg 0,75%-át. Szakértőink segítenek eligazodni a lehetőségek között, és megtalálni a legjobb ajánlatot, hogy pénzügyi céljaidat biztonságosan és kedvező feltételekkel érhesd el.

Tovább

Piaci lakáshitel

Kínálunk finanszírozási lehetőségeket használt vagy új építésű lakások és családi házak vásárlásához. A finanszírozást közvetlenül az eladónak, a jogosult banknak vagy ügyvédi letéti számlára folyósítjuk. Mindig az utolsó vételár részletét finanszírozzuk. A piaci és támogatott kamatozási formákat egyaránt kínáljuk, és bárki igényelheti a kölcsönt. A folyósítást egy összegben biztosítjuk, mind használt, mind új lakások esetében. Az önerő kiváltható pótingatlannal, és terhelt ingatlan vásárlása is lehetséges.

Tovább

Hitelkártya

A hitelkártya használatakor az összeget a hitelkeretből vonják le, és nem közvetlenül a bankszámláról, amit később vissza kell fizetni. Amennyiben nem törleszti időben az elköltött összeget, kamatot számítanak fel, ami növelheti a fizetendő összeget. A hitelkártyák gyakran kínálnak különféle jutalmakat és kedvezményeket, mint például cashback visszatérítések, utazási pontok vagy vásárlásbiztosítás; mi segítünk kiválasztani az Ön igényeinek leginkább megfelelő hitelkártyát és átlátni a feltételeket.

Tovább

Építési hitel

Az építési hitel segítségével új házat vagy lakást építhetsz, a hitel összegét pedig a felépülő ingatlan jövőbeni értéke alapján határozza meg a bank, így akár nagyobb összeget is kaphatsz, mint az ingatlan jelenlegi értéke. A hitel szakaszosan kerül folyósításra, az építkezés előrehaladtával arányosan, így biztosítva, hogy a finanszírozás mindig az aktuális készültségi foknak megfelelő legyen. Ha további részletekre van szükséged, vagy segítségre van szükséged az építési hitel igénylésében, szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésedre.

Tovább

Lakástakarékpénztár

A lakástakarékpénztár egy fix futamidejű megtakarítási forma, amelyben havi rendszerességű befizetésekkel gyarapíthatjuk lakáscélú megtakarításainkat, és akár 30%-os kamatbónuszt is kaphatunk. A megtakarítási időszak végén lakáshitelt is igényelhetünk a szerződéses összeg és a felhalmozott megtakarítás különbözetének erejéig. Ha szeretnél otthonod felújításába vagy vásárlásába beruházni, szakértőink segítenek a legkedvezőbb lakástakarékpénztári megoldások kiválasztásában.

Tovább

Hitelkiváltás

A hitelkiváltás során meglévő hiteleidet kedvezőbb feltételekkel rendelkező új kölcsönre cserélheted le, amely alacsonyabb törlesztőrészletet vagy biztonságosabb konstrukciót kínál. Akár ingatlanfedezetű, akár fedezet nélküli hitelről van szó, a hitelkiváltással javíthatod pénzügyi helyzeted, és rendezettebbé teheted tartozásaidat. Ha érdekel a hitelkiváltás lehetősége, szakértőink segítenek megtalálni a számodra legjobb megoldást.

Tovább

Felújítási célú lakáshitel

A felújítási célú lakáshitel otthonod korszerűsítésére vagy felújítására igényelheted, legyen szó tetőfelújításról, fűtéskorszerűsítésről, szigetelésről vagy konyhabútor cseréről. Alacsonyabb kamata miatt kedvezőbb megoldást nyújt, mint a személyi kölcsön, és nagyobb összegeket is igényelhetsz hosszabb futamidővel. Szakértőink segítenek megtalálni a számodra legmegfelelőbb hitelkonstrukciót, így otthonod felújítása gördülékenyen és biztonságosan megvalósulhat.

Tovább