Vissza

Lakossági pénzügyi termékek

Személyi kölcsön

A személyi kölcsön egy olyan szabadon felhasználható hitel, amelyet rendszeres jövedelem mellett vehet igénybe ingatlanfedezet nélkül. Az igényléshez stabil jövedelem szükséges, és nem szerepelhet a negatív KHR listán. Ha segítségre van szüksége a személyi kölcsön feltételeinek megértésében vagy az igénylés folyamatában, mi támogatjuk Önt.

Milyen minimális jövedelem szükséges?

Minden pénzintézet előír egy minimális jövedelemhatárt, amelyet a hiteligényléshez a jövedelmednek el kell érnie. Ez az összeg általában a nettó minimálbér szintjén van.

 

Milyen hosszú munkaviszony szükséges?

Általánosságban elmondható, hogy munkanélküli státuszban, fix és hivatalosan igazolt jövedelem hiányában jelenleg nem lehetséges hitelt felvenni.

Életkor

A személyi kölcsön igényléséhez legalább nagykorúnak kell lenni, de vannak bankok, amelyek 21-24 év alattiaknak nem nyújtanak hitelt. A hitel lejártakor a korhatár általában 65-70 év között van.

Nézd meg termékbemutató videónkat!

SZEMÉLYI KÖLCSÖN KALKULÁTOR

  • 2-5 munkanap alatt a számládon lehet a pénz

  • Online is igényelheted

  • Szakértőink részletes felvilágosítást adnak

    a feltételekről és a termékek közötti különbségekről

  • Ingatlanfedezet nélkül felvehető hitel

  • Igazolt jövedelemre van szükség a hitel felvételéhez

  • A kamat a felvett hitel összeg és az igazolt jövedelem nagyságától függ

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra

Amit tudni érdemes a személyi kölcsönről

Megfelelő bankszámlamúlt

Amennyiben a fizetésedet átutalással kapod akkor a személyi kölcsön igénylésénél a bank 2-3 havi bankszámlamúltat kérhet tőled.

Milyen célra vehető fel személyi hitel?

A személyi kölcsön az alapvetően egy szabadfelhasználáú hitel, így ezt számos célra felveheted: lakásvásárlás, autóvásárlás, felújítás, adósságrendezés. A szabadfelhasználású hitel alapvetően nagy rugalmasságot biztosít, mivel a kölcsön felhasználása szabadon választható. Azonban több okból is érdemes lehet konkrét célt megjelölni a hitel felvételénél:

Jobb Kondíciók: Bizonyos pénzintézetek kedvezőbb kamatokat vagy alacsonyabb díjakat kínálnak, ha a kölcsön célja egyértelműen meghatározott. Például otthonfelújításra vagy autóvásárlásra célzott kölcsönök esetében gyakran kedvezőbbek a feltételek.
Könnyebb Jóváhagyás: Ha a hitel célja világos és jól indokolt, a bankok hajlamosabbak lehetnek jóváhagyni a kölcsönt, mivel a cél specifikálása csökkentheti a kockázatot a bank számára.
Adókedvezmények: Egyes célzott kölcsönök, mint például lakáshitel vagy energiatakarékos beruházások, adókedvezményeket is kínálhatnak, amelyek nem érhetők el szabadfelhasználású kölcsönnél.
Finanszírozási Hatékonyság: A céllal rendelkező kölcsönök segíthetnek abban, hogy az ügyfelek jobban átgondolják és tervezzék meg pénzügyeiket, ezzel hatékonyabban kezelhetik kölcsönüket.
Ezek az előnyök tehát indokolttá tehetik, hogy még szabadfelhasználású kölcsön esetén is meghatározott célra igényeljük a hitelt.

Szükséges a személyi kölcsönhöz ingatlanfedezet?

Nem, a személyi kölcsön igényléséhez általában nem szükséges ingatlanfedezet. A személyi kölcsönök fedezet nélküli hiteltermékek, amelyeket a bankok a kérelmező jövedelme és hitelképessége alapján bírálnak el. Ez azt jelenti, hogy a kölcsön biztosításához nem szükséges ingatlant vagy egyéb vagyontárgyat bevonni.

Mennyi személyi hitelt vehetek fel?

Magyarországon a személyi kölcsönök összege általában néhány százezer forinttól akár tizenkétmillió forintig is terjedhet. Fontos, hogy mielőtt hitelt veszel fel, alaposan mérlegeld a visszafizetési képességedet és tájékozódj a különböző bankok ajánlatairól.
A felvehető személyi hitel összege bankonként és az egyéni hitelképességtől függően változik. Általában a bankok az alábbi tényezőket veszik figyelembe a hitelösszeg meghatározásakor:

Jövedelem: A rendelkezésre álló jövedelem nagysága meghatározó tényező, mert ez alapján számolják ki, hogy mennyi törlesztőrészletet tudsz biztonságosan fizetni havonta.
Munkaviszony: A munkaviszony típusa és időtartama szintén befolyásolja a hitelösszeget, mivel ezek információt adnak a jövedelmed stabilitásáról.
Adósságállomány: Ha vannak meglévő hiteleid vagy tartozásaid, ezek csökkenthetik az összeget, amit felvehetnél, mivel a bankok figyelembe veszik az összes havi kötelezettséget.
Hiteltörténet: A korábbi hitelfelvételek és a hiteltörténet minősége szintén fontos, mert ez alapján ítélik meg a pénzintézetek a hitelkockázatot.

Milyen hosszú futamidőre vehetem fel a kölcsönt?

A személyi kölcsön futamideje jellemzően változó, és függ a kölcsönt nyújtó pénzintézet ajánlatától, valamint az igényelt kölcsön összegétől. Általánosan elmondható, hogy a futamidők a következők lehetnek:

Rövid futamidő: Ez általában 1 évtől kezdődik. Ezek a kölcsönök gyorsabban visszafizethetők, de magasabb havi törlesztőrészleteket jelenthetnek.
Középtávú futamidő: Ezek a kölcsönök általában 2-5 év közötti időtartamra szólnak. Ez az időszak elég hosszú ahhoz, hogy kényelmesen törleszthető legyen a kölcsön, de nem annyira hosszú, hogy az kamatfizetésben túlzottan megterhelő lenne.
Hosszú futamidő: Néhány bank lehetőséget kínál 5 évnél hosszabb futamidőre is, esetenként akár 7-10 évig is. Ezeknél a kölcsönöknél alacsonyabb a havi törlesztő, de több kamatot fizetsz vissza az időszak alatt.
A választott futamidő hatással van a havi törlesztőrészletek nagyságára és az összesen fizetendő kamat mennyiségére. Érdemes alaposan átgondolni a saját pénzügyi helyzetedet és a kölcsön visszafizetési lehetőségeidet, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb futamidőt.

Melyik a legjobb bank? Hol érdemes igényelni?

A „legjobb bank” kiválasztása személyi kölcsön igénylése esetén függ számos tényezőtől, mint például az aktuális pénzügyi helyzeted, a kínált kamatok, a futamidő, a bank által kínált egyéb feltételek és a személyes preferenciáid. Íme néhány szempont, amit érdemes mérlegelned, amikor bankot választasz személyi kölcsön felvételére:

Kamatlábak: Összehasonlíthatod a különböző bankok által kínált kamatokat. Alacsonyabb kamatráta jelenthet kevesebb költséget hosszú távon.
Díjak és költségek: Figyelj a hitelhez kapcsolódó egyéb költségekre is, mint például kezelési költség, előtörlesztési díj és egyéb adminisztratív díjak.
Futamidő lehetőségek: Nézd meg, milyen futamidőket kínálnak, és hogyan befolyásolják ezek a törlesztőrészletek nagyságát.
Ügyfélszolgálat: A bank ügyfélszolgálatának minősége és elérhetősége fontos lehet, különösen ha kérdéseid vagy problémáid vannak a hitel folyamata során.
Online hozzáférés és menedzsment: Néhány bank jobb online eszközöket és mobilalkalmazásokat kínál, amelyek segíthetnek nyomon követni a kölcsönödet és kezelni pénzügyeidet.
Személyre szabott ajánlatok: Egyes bankok testreszabott ajánlatokat készítenek az egyéni hitelképességed alapján, ami lehet, hogy kedvezőbb feltételeket biztosít számodra.
A legjobb bank kiválasztásához érdemes online összehasonlító oldalakat használni, ahol megtekintheted a különböző bankok ajánlatait, vagy akár személyes tanácsadást kérhetsz egy pénzügyi szakértőtől. Ezenkívül fontos, hogy figyelembe vedd a bankok aktuális promócióit és kedvezményeit, amelyek tovább csökkenthetik a kölcsön költségeit.

Személyi hitel fix kamattal

A személyi hitel fix kamatozású kölcsön, amelynek kamatlába az egész futamidő alatt változatlan marad. Ez azt jelenti, hogy a hitelfelvevő minden hónapban ugyanazt az összeget fizeti vissza, mivel a kamatláb nem változik. Ez általában stabilabb pénzügyi tervezést tesz lehetővé, mert nem kell aggódni a havi törlesztőrészlet változásával kapcsolatban.

Minimális induló költség mellett elérhető hitel

A személyi hitel felvételének kezdeti költségei viszonylag alacsonyak. A bankok általában legfeljebb 1 százalékos folyósítási díjat számítanak fel a kölcsön kifizetésekor, vagyis az induló költség elérheti a hitelösszeg 1 százalékát. Azonban sok pénzintézet akár ezt a díjat is elengedi, így jelenleg sok kölcsön induló költség nélkül igényelhető.

A THM (teljes hiteldíj mutató) értéke

A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) az egyik legfontosabb mutató a hitelkamatok és költségek összehasonlításában. A THM százalékos formában fejezi ki a hitelek összes költségét és kamatát az éves alapú rögzített kamatlábon. Magában foglalja a kamatokat, a díjakat és a költségeket, valamint a hitel teljes futamidejét. A THM segítségével összehasonlíthatod különböző hitelajánlatokat, hogy megtudd, melyik a legkedvezőbb a számodra.

Fontos megérteni, hogy a THM nem csak a kamatlábat tartalmazza, hanem minden egyéb költséget is, ami a hitelfelvétellel kapcsolatos. Tehát egy magasabb THM azt jelzi, hogy a hitel összességében drágább lehet. Ezért fontos összehasonlítani a különböző hitelajánlatok THM-ét annak érdekében, hogy a legkedvezőbb lehetőséget válaszd.

Előtörlesztés, végtörlesztés

A személyi kölcsönt a futamidő során bármikor és bármennyiszer elő lehet törleszteni, azonban ennek van egy díja, ami általában 1%. Kevesen tudják, hogy a személyi kölcsönök esetén évente 200 ezer forintig díjmentes az előtörlesztés.

Miket szükséges beszereznem, hogy elindítsam az igénylést?

Alkalmazotti munkaviszony esetén:
személyes okmányok (személyi igazolvány/ jogosítvány/ útlevél és lakcímkártya)
legalább 3 havi bankszámlakivonat
legfeljebb 30 napos munkáltatói jövedelemigazolás
magyarországi telefonos elérhetőség.

Nyugdíjas igénylő esetén:
személyes okmányok (személyi igazolvány/ jogosítvány/ útlevél és lakcímkártya)
nyugdíjas igazolvány vagy érvényes utazási igazolvány
a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tárgyévi éves értesítése, vagy a Nyugdíjfolyósító által kiadott legfeljebb 30 napos igazolás másolata, vagy az utolsó havi nyugdíjutalást tartalmazó bankszámlakivonat
magyarországi telefonos elérhetőség.

Egyéni vállalkozóknak:
személyes okmányok (személyi igazolvány/ jogosítvány/ útlevél és lakcímkártya)
vállalkozói igazolvány, a tevékenység folytatására kiadott engedély vagy önkormányzati jegyző által kiállított igazolás
NAV jövedelemigazolás az utolsó lezárt üzleti évről
magyarországi telefonos elérhetőség.

Társas vállalkozás tulajdonosa, Bt. vagy kkt. beltagja:
személyes okmányok (személyi igazolvány/ jogosítvány/ útlevél és lakcímkártya)
3 havi bankszámlakivonat, vagy a NAV által kiállított jövedelemigazolás az utolsó lezárt üzleti évről
magyarországi telefonos elérhetőség.

Ezt kell tudnod, ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni!

Mi is az a személyi kölcsön, mekkora összeg igényelhető mind összegben mind jövedelem alapján. Mik a feltételek.

Személyi Hitel vs. Infláció: Egyre jobban megéri kölcsönből vásárolni!

Mikor érdemes személyi kölcsön felvenni?

Személyi kölcsön - Érdemes most előtörleszteni?

Érdemes előtörleszteni? Vagy előtörlesztés helyett a megtakarított pénzem fektessem be?

A fogyasztási hitelekről

A fogyasztási hitelekről

Az eladósodás veszélyei

Az eladósodás veszélyei

A hitelpénz és a pénzteremtés

A hitelpénz és a pénzteremtés

Kapcsolódó cikkek

További termékek

Lakossági pénzügyi termékek

Lakástakarékpénztár

A lakástakarékpénztár egy fix futamidejű megtakarítási forma, amelyben havi rendszerességű befizetésekkel gyarapíthatjuk lakáscélú megtakarításainkat, és akár 30%-os kamatbónuszt is kaphatunk. A megtakarítási időszak végén lakáshitelt is igényelhetünk a szerződéses összeg és a felhalmozott megtakarítás különbözetének erejéig. Ha szeretnél otthonod felújításába vagy vásárlásába beruházni, szakértőink segítenek a legkedvezőbb lakástakarékpénztári megoldások kiválasztásában.

Tovább

Fogyasztóbarát lakáshitel

A fogyasztóbarát lakáshitel kedvező feltételekkel segíti a lakásvásárlást, építést, bővítést vagy korszerűsítést. A hitel maximum 30 éves futamidejű, minimum 5 évig fix törlesztőrészletű, és a folyósítási díja nem haladhatja meg a hitelösszeg 0,75%-át. Szakértőink segítenek eligazodni a lehetőségek között, és megtalálni a legjobb ajánlatot, hogy pénzügyi céljaidat biztonságosan és kedvező feltételekkel érhesd el.

Tovább

Hitelkártya

A hitelkártya használatakor az összeget a hitelkeretből vonják le, és nem közvetlenül a bankszámláról, amit később vissza kell fizetni. Amennyiben nem törleszti időben az elköltött összeget, kamatot számítanak fel, ami növelheti a fizetendő összeget. A hitelkártyák gyakran kínálnak különféle jutalmakat és kedvezményeket, mint például cashback visszatérítések, utazási pontok vagy vásárlásbiztosítás; mi segítünk kiválasztani az Ön igényeinek leginkább megfelelő hitelkártyát és átlátni a feltételeket.

Tovább

Felújítási célú lakáshitel

A felújítási célú lakáshitel otthonod korszerűsítésére vagy felújítására igényelheted, legyen szó tetőfelújításról, fűtéskorszerűsítésről, szigetelésről vagy konyhabútor cseréről. Alacsonyabb kamata miatt kedvezőbb megoldást nyújt, mint a személyi kölcsön, és nagyobb összegeket is igényelhetsz hosszabb futamidővel. Szakértőink segítenek megtalálni a számodra legmegfelelőbb hitelkonstrukciót, így otthonod felújítása gördülékenyen és biztonságosan megvalósulhat.

Tovább

Piaci lakáshitel

Kínálunk finanszírozási lehetőségeket használt vagy új építésű lakások és családi házak vásárlásához. A finanszírozást közvetlenül az eladónak, a jogosult banknak vagy ügyvédi letéti számlára folyósítjuk. Mindig az utolsó vételár részletét finanszírozzuk. A piaci és támogatott kamatozási formákat egyaránt kínáljuk, és bárki igényelheti a kölcsönt. A folyósítást egy összegben biztosítjuk, mind használt, mind új lakások esetében. Az önerő kiváltható pótingatlannal, és terhelt ingatlan vásárlása is lehetséges.

Tovább

Építési hitel

Az építési hitel segítségével új házat vagy lakást építhetsz, a hitel összegét pedig a felépülő ingatlan jövőbeni értéke alapján határozza meg a bank, így akár nagyobb összeget is kaphatsz, mint az ingatlan jelenlegi értéke. A hitel szakaszosan kerül folyósításra, az építkezés előrehaladtával arányosan, így biztosítva, hogy a finanszírozás mindig az aktuális készültségi foknak megfelelő legyen. Ha további részletekre van szükséged, vagy segítségre van szükséged az építési hitel igénylésében, szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésedre.

Tovább

Adósságrendező hitel

Az adósságrendező hitel fedezetlen hitelek ( személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya, folyószámlahitel) rendezésére szolgál.

Miért vennék fel egy sokadik hitelt a meglévőek mellé?
Tegyük fel, hogy van két személyi kölcsönöd, egy folyószámlahiteled és egy hitelkártyád. Már nem győződ fizetni és nem látod a végét csak, hogy folyamatosan görgeted magad elött a tartozást. Nem lenne jobb „” egybe gyúrni”” az egészet, hogy csak egy tartozás legyen, egy pénzintézet felé?!

Tovább

Hitelkiváltás

A hitelkiváltás során meglévő hiteleidet kedvezőbb feltételekkel rendelkező új kölcsönre cserélheted le, amely alacsonyabb törlesztőrészletet vagy biztonságosabb konstrukciót kínál. Akár ingatlanfedezetű, akár fedezet nélküli hitelről van szó, a hitelkiváltással javíthatod pénzügyi helyzeted, és rendezettebbé teheted tartozásaidat. Ha érdekel a hitelkiváltás lehetősége, szakértőink segítenek megtalálni a számodra legjobb megoldást.

Tovább