Vissza

Lakossági pénzügyi termékek

Hitelkiváltás

A hitelkiváltás során meglévő hiteleidet kedvezőbb feltételekkel rendelkező új kölcsönre cserélheted le, amely alacsonyabb törlesztőrészletet vagy biztonságosabb konstrukciót kínál. Akár ingatlanfedezetű, akár fedezet nélküli hitelről van szó, a hitelkiváltással javíthatod pénzügyi helyzeted, és rendezettebbé teheted tartozásaidat. Ha érdekel a hitelkiváltás lehetősége, szakértőink segítenek megtalálni a számodra legjobb megoldást.

Kalkulálj

Nézd meg milyen hiteleid vannak, és használd a kalkulátorunk..

Érdeklődj

Keress fel Minket bizalommal segítünk a teljeskörű ügyintézésben.

Ügyintézés

Megkeressük a legmefelelőbb ajánlatot a bankok közül, ahol a Te hitelkiváltásod tudjuk intézni. Nagyon sok eltérő speciális kritériumok alapján finanszíroznak a hitelintézetek.

Nézd meg termékbemutató videónkat!

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra

Amit tudni érdemes a hitelkiváltásról

Kinek éri meg a hitelkiváltás

Nagyobb biztonság

Azok számára, akik változó kamatozású (például egy éves vagy ennél rövidebb kamatperiódusú) hitellel rendelkeznek – mint például a forintosított devizahitelesek jelentős része –, a hitelkiváltás lehetőséget kínál a kamatkockázat csökkentésére. Ebben az esetben a havi törlesztőrészlet nem feltétlenül csökken, azonban az adós biztos lehet benne, hogy a kamatperiódusok alatt a hitelkamat, és így a havi fizetendő összeg nem fog emelkedni.

A változó kamatozású lakáshitellel rendelkezőket jelenleg a kamatstop védi, de érdemes még a védelem lejárta előtt utánajárni, hogy lehet-e kedvezőbbre, biztonságosabbra váltani. Ebben segíthet a hitelkiváltás kalkulátor.

Alacsonyabb havi törlesztő

Az elmúlt időszakban a hitelkamatok drágultak, de már olyan pénzintézet is akad, amely csökkentette lakáshitelének kamatát. Lehet, hogy a meglévő hitelünknél találhatunk kedvezőbbet. Mindenesetre érdemes 1-2 évente áttekinteni a hitelpiacot, felülvizsgálni meglévő hiteleinket, és ellenőrizni, hogy egy hitelkiváltással mekkora pénzügyi előnyre tehetünk szert.

Adósságrendezés

Előfordul, hogy valaki több hitellel (például személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya tartozás) rendelkezik, így a végén már nehezen átláthatja, hogy pontosan milyen kamatokat fizet, és hogy a kondíciók mennyire kedvezőek. Ilyen esetben megfontolandó lehet az adósságrendezés, vagyis a meglévő hitelek egyetlen hitelre történő kiváltása. Ezáltal legtöbbször a hiteltörlesztésre fordított összeg is csökkenthető, ami havi szinten megtakarítást eredményezhet.

Hitelképesség visszaállítása

Amennyiben kedvezőbb kamatozású hitelekre cseréljük meglévő hiteleinket, és így a hiteltörlesztésre fordítandó összeg csökken, az adós hitelképessége is visszaállítható.

Ingatlanfedezetes hitelkiváltás

Amennyiben jelzáloghitellel tervezzük meglévő kölcsöneink kiváltását, fontos tudni, hogy ehhez megfelelő ingatlanfedezet szükséges a hitelszerződéshez. A fedezetként bevont ingatlan becsült forgalmi értéke általában legfeljebb a hitelösszeg 80%-át teszi ki, ám a bankok gyakorlata inkább a 60-70%-os tartományhoz közelít. Ezért érdemes előre tájékozódni a banki feltételekről és igényeikről.

Hitelkiváltás kötségei

A hitelkiváltás költségei két fő tényezőből állnak össze: a kiváltandó hitel végtörlesztési díjából és az új hitel költségeiből. A végtörlesztési díj változó mértékű lehet bankonként és hiteltípusonként, átlagosan pedig a tőketartozás 1-2%-ával számolhatunk.

Jelzáloghitel esetén a közjegyzői és értékbecslési díjjal együtt akár több százezer forintos induló költségek is felmerülhetnek. Ám sok bank esetében ezeket a költségeket elengedik vagy visszatérítik, ezért érdemes figyelemmel kísérni ezt a lehetőséget a választás során.

Hitelkiváltás menete

A hitelkiváltás fontos feltétele, hogy az igénylő hitelképes legyen, ami azt jelenti, hogy rendelkezzen megfelelő összegű igazolt jövedelemmel. Ha valaki lakáshitellel (vagyis jelzáloghitellel) kívánja kiváltani meglévő kölcsönét, akkor fontos a megfelelő ingatlanfedezet megléte. Viszont, ha személyi kölcsönt vagy Babaváró hitelt igényel e célból, akkor erre természetesen nincs szükség.

A hitelkiváltás lényegében nem más, mint egy új hitelfelvétel, ahol a hitelcél egy vagy több meglévő kölcsön kifizetése. Ennek megfelelően az igénylés menete megegyezik egy lakáshitel, személyi kölcsön vagy Babaváró hitel felvételének menetével.

Negatív KHR befolyásolja e a hietlkiváltást

A KHR listán negatív infirmációval szereplő ügyfél nem tud hitelhez jutni ebben az esetben sem.

Babaváró hitelt lehet e hitelkiváltásra használni

Bár a Babaváró hitel hivatalosan szabad felhasználású, valójában a bankok határozzák meg, hogy milyen célra használható fel. Tehát, aki az első elérhető banknál igényel ilyen támogatott hitelt, könnyen szembesülhet azzal, hogy nem kapja meg rá a pénzt, amire szeretné. Gyakran előfordul például, hogy a hitelkiváltást korlátozzák az „ingyen” hitelből.

A Bankmonitor által összegyűjtött adatok szerint a következő bankok engedélyezik a Babaváró támogatás kiváltását: CIB Bank, Erste Bank, OTP Bank, UniCredit Bank. Azonban a hitelkiváltást lehetővé tevő bankok gyakorlata eltérő lehet. Például az Erste csak személyi kölcsönökre és jelzáloghitelekre engedi a kiváltást, míg a CIB-nél az autólízing és gépjárműhitelek is felhasználhatók erre a célra.

Az UniCredit még rugalmasabb, mivel folyószámlahitel, hitelkártya tartozás, autó- és ingatlán lízing, gyűjtőszámlahitel, sőt, munkáltatói és önkormányzati kölcsön is kiváltható Babaváróval. Az OTP Bank csak saját hiteleik kiváltását engedélyezi a Babaváró hitel felhasználásakor.

Mely bankokná elérhető a hitelkiváltás

A Bankmonitor lakáshitel kalkulátor alapján jelenleg a következő bankok kínálnak lakáscélú hitel kiváltására jelzáloghitelt: K&H Bank, Erste Bank, CIB Bank, Raiffeisen Bank, MagNet Bank, UniCredit Bank, MBH Bank, OTP Bank.

Mi a hitelkiváltás?

Részletesen bemutatja a videó miért éri meg a hiteleket kiváltani.

Változó lakástámogatások

A lakástámogatások részletes bemutatása, melyek a mai piacon elérhetőek.

Miért a banknak fizet a biztosító?

Miért a banknak fizet a biztosító?

Az eladósodás veszélyei

Az eladósodás veszélyei

A hitelpénz és a pénzteremtés

A hitelpénz és a pénzteremtés

Kapcsolódó cikkek

További termékek

Lakossági pénzügyi termékek

Piaci lakáshitel

Kínálunk finanszírozási lehetőségeket használt vagy új építésű lakások és családi házak vásárlásához. A finanszírozást közvetlenül az eladónak, a jogosult banknak vagy ügyvédi letéti számlára folyósítjuk. Mindig az utolsó vételár részletét finanszírozzuk. A piaci és támogatott kamatozási formákat egyaránt kínáljuk, és bárki igényelheti a kölcsönt. A folyósítást egy összegben biztosítjuk, mind használt, mind új lakások esetében. Az önerő kiváltható pótingatlannal, és terhelt ingatlan vásárlása is lehetséges.

Tovább

Adósságrendező hitel

Az adósságrendező hitel fedezetlen hitelek ( személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya, folyószámlahitel) rendezésére szolgál.

Miért vennék fel egy sokadik hitelt a meglévőek mellé?
Tegyük fel, hogy van két személyi kölcsönöd, egy folyószámlahiteled és egy hitelkártyád. Már nem győződ fizetni és nem látod a végét csak, hogy folyamatosan görgeted magad elött a tartozást. Nem lenne jobb „” egybe gyúrni”” az egészet, hogy csak egy tartozás legyen, egy pénzintézet felé?!

Tovább

Fogyasztóbarát lakáshitel

A fogyasztóbarát lakáshitel kedvező feltételekkel segíti a lakásvásárlást, építést, bővítést vagy korszerűsítést. A hitel maximum 30 éves futamidejű, minimum 5 évig fix törlesztőrészletű, és a folyósítási díja nem haladhatja meg a hitelösszeg 0,75%-át. Szakértőink segítenek eligazodni a lehetőségek között, és megtalálni a legjobb ajánlatot, hogy pénzügyi céljaidat biztonságosan és kedvező feltételekkel érhesd el.

Tovább

Hitelkártya

A hitelkártya használatakor az összeget a hitelkeretből vonják le, és nem közvetlenül a bankszámláról, amit később vissza kell fizetni. Amennyiben nem törleszti időben az elköltött összeget, kamatot számítanak fel, ami növelheti a fizetendő összeget. A hitelkártyák gyakran kínálnak különféle jutalmakat és kedvezményeket, mint például cashback visszatérítések, utazási pontok vagy vásárlásbiztosítás; mi segítünk kiválasztani az Ön igényeinek leginkább megfelelő hitelkártyát és átlátni a feltételeket.

Tovább

Lakástakarékpénztár

A lakástakarékpénztár egy fix futamidejű megtakarítási forma, amelyben havi rendszerességű befizetésekkel gyarapíthatjuk lakáscélú megtakarításainkat, és akár 30%-os kamatbónuszt is kaphatunk. A megtakarítási időszak végén lakáshitelt is igényelhetünk a szerződéses összeg és a felhalmozott megtakarítás különbözetének erejéig. Ha szeretnél otthonod felújításába vagy vásárlásába beruházni, szakértőink segítenek a legkedvezőbb lakástakarékpénztári megoldások kiválasztásában.

Tovább

Építési hitel

Az építési hitel segítségével új házat vagy lakást építhetsz, a hitel összegét pedig a felépülő ingatlan jövőbeni értéke alapján határozza meg a bank, így akár nagyobb összeget is kaphatsz, mint az ingatlan jelenlegi értéke. A hitel szakaszosan kerül folyósításra, az építkezés előrehaladtával arányosan, így biztosítva, hogy a finanszírozás mindig az aktuális készültségi foknak megfelelő legyen. Ha további részletekre van szükséged, vagy segítségre van szükséged az építési hitel igénylésében, szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésedre.

Tovább

Felújítási célú lakáshitel

A felújítási célú lakáshitel otthonod korszerűsítésére vagy felújítására igényelheted, legyen szó tetőfelújításról, fűtéskorszerűsítésről, szigetelésről vagy konyhabútor cseréről. Alacsonyabb kamata miatt kedvezőbb megoldást nyújt, mint a személyi kölcsön, és nagyobb összegeket is igényelhetsz hosszabb futamidővel. Szakértőink segítenek megtalálni a számodra legmegfelelőbb hitelkonstrukciót, így otthonod felújítása gördülékenyen és biztonságosan megvalósulhat.

Tovább