PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Mikor és hogyan érdemes igénybe venni az önkéntes nyugdíjszolgáltatást?

Az önkéntes nyugdíjpénztárak rugalmassága és a pénzpiaci szakértők által kezelt portfóliók garantálják, hogy a tagok a legjobbat hozzák ki megtakarításaikból. De mikor és hogyan érdemes igénybe venni a nyugdíjszolgáltatást?

Mikor vehető igénybe a nyugdíjszolgáltatás?

A nyugdíjszolgáltatást akkor lehet igénybe venni, ha betöltöttük a nyugdíjkorhatárt vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülünk. A jogszabályi rendelkezések alapján a nyugdíjkorhatár betöltésének minősül, ha az adott életkor (jelenleg 62-65 év) elérésével társadalombiztosítási nyugellátásra vagyunk jogosultak

.

Hogyan vehető igénybe a megtakarítás?

A nyugdíjszámlán félretett pénzt egy összegben, járadék formájában, vagy ezek kombinációjában lehet igénybe venni. A járadékot havi, negyedéves, vagy féléves rendszerességgel kérhetjük, és a megtakarítások tovább növekedhetnek a befektetések hozamával. Az összeget akár örökül is hagyhatjuk, így gondoskodhatunk hozzátartozóinkról.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak széleskörű szolgáltatásai lehetővé teszik, hogy a nyugdíjas évekre biztonságot és stabilitást teremtsünk. Fontos, hogy időben és tudatosan tervezzünk, és használjuk ki az adókedvezmények és egyéb előnyök nyújtotta lehetőségeket.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra