PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás: Magasabb hozamokért

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítások, vagy más néven unit-linked biztosítások, egyre népszerűbbek azok körében, akik magasabb hozamokat szeretnének elérni hosszú távon. Ezek a biztosítások nem kínálnak garantált lejárati összeget, de nagyobb rugalmasságot és potenciális hozamokat biztosítanak.

Hogyan működik?

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítások nem kínálnak garantált lejárati összeget, viszont a befektetési portfóliót a biztosított állítja össze, ami lehetőséget ad magasabb hozamok elérésére. Az ilyen biztosítások eszközalapokba fektetnek, melyek valamilyen tematika mentén összeválogatott értékpapírokból állnak.

A diverzifikáltság biztonságot ad, mivel csökkenti a kockázatot. A biztosítótársaságok általában 5-20 eszközalap közül kínálnak választási lehetőséget, amelyek különböző kockázati besorolásúak, régiók és iparágak szerint válogatottak.

Költségek és hozamok

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítások költségeit a teljes költség mutató (TKM) foglalja össze, ami évente levont költségeket tartalmazza. A költségek pontos mértéke függ a havi díjtól, a választott eszközalapok típusától, valamint a futamidőtől. Hosszabb távra a részvénytúlsúlyos alapok nagyobb hozamot kínálnak, de nagyobb kockázattal is járnak.

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítások azok számára ideálisak, akik magasabb hozamokat szeretnének elérni, és hajlandók vállalni a nagyobb kockázatot. A megfelelő eszközalap kiválasztása és a hosszú távú tervezés kulcsfontosságú, ezért érdemes szakértői tanácsot kérni a legjobb döntés meghozatalához.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra