PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Felelősségbiztosítás drónok számára: Mit kell tudni róla?

A drónok egyre népszerűbbek mind hobbi, mind üzleti célokra. Azonban a drónok használata komoly felelősséggel jár, és a hatályos jogszabályok értelmében bizonyos esetekben kötelező a felelősségbiztosítás megkötése. Ebben a cikkben áttekintjük, mikor szükséges a felelősségbiztosítás a drónok számára, és milyen biztosítási összeghatárokat kell figyelembe venni.

Milyen esetekben kell felelősségbiztosítás?

A drónos műveletekhez felelősségbiztosítással kell rendelkezni, attól függően, hogy milyen tömegű drónt szeretnél reptetni. A szabályozás egyértelműen meghatározza, hogy mely esetekben van szükség biztosításra:

250 gramm alatti drónok: Ha a drón tömege 250 gramm alatt van, és nem kereskedelmi célú a használat, nem szükséges felelősségbiztosítást kötni.

250 gramm – 4 kg közötti drónok: Ebben a kategóriában 3.000.000 Ft fedezet szükséges biztosítási eseményenként és 6.000.000 Ft fedezet biztosítási időszakonként.

4,01 kg – 19,99 kg közötti drónok: Ezekre a drónokra 5.000.000 Ft fedezet szükséges biztosítási eseményenként és 10.000.000 Ft fedezet biztosítási időszakonként.

Miért fontos a felelősségbiztosítás?

A felelősségbiztosítás megkötése azért fontos, mert védelmet nyújt a drónok által okozott károk esetén. Legyen szó személyi sérülésről vagy anyagi kárról, a biztosítás segít fedezni a felmerülő költségeket és biztosítja, hogy a drón tulajdonosa anyagi biztonságban legyen.

A drónok használata izgalmas és hasznos lehet, de mindig szem előtt kell tartani a biztonságot és a jogszabályok betartását. A megfelelő felelősségbiztosítás megkötése nemcsak törvényi kötelezettség, hanem felelős magatartás is. Gondoskodjunk róla, hogy drónjaink mindig megfelelő biztosítással rendelkezzenek.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra