PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Defekt és Kátyúbiztosítás: Védelem a mindennapi közlekedésben

A defekt és kátyúbiztosítás egy speciális kárbiztosítási forma, amely a gépjárművezetők számára nyújt anyagi védelmet a mindennapi közlekedés során felmerülő váratlan káresemények ellen. Legyen szó gumiabroncs defektről, kátyú okozta sérülésről vagy fényszórókáról, ez a biztosítási forma gondoskodik a javítási költségek megtérítéséről.

Mire terjed ki a biztosítás?

Gumiabroncs defekt: A biztosítás fedezi a gumiabroncs váratlan meghibásodása miatt felmerülő javítási, szerelési és centírozási költségeket.

Kátyúkár: Kátyúba futás esetén a gépjárműben keletkezett károk javítási költségeit téríti meg.

Fényszórókár: Váratlan kő- vagy kavicsfelverődés okozta fényszórókár esetén a javítási és szerelési költségek megtérítésére nyújt fedezetet.

Korlátozások és kizárások

A biztosítás nem terjed ki olyan károkra, amelyek háború, zavargás, sztrájk, tüntetés, terrorizmus, nukleáris vagy vegyi anyagok miatt keletkeztek. Továbbá kizártak a KRESZ be nem tartása miatt bekövetkezett károk, sporteszközként történő használat vagy versenyzés közbeni károk, valamint más biztosítás által fedezett károk.

Biztosítási fedezet korlátozásai

A biztosítási fedezet szolgáltatási limit típusú korlátozásokkal rendelkezik, és fényszórókár esetén szükséges a károkozói nyilatkozat. Emellett minden esetben levonásra kerül a maradványérték.

A defekt és kátyúbiztosítás fontos védelmet nyújt a gépjárművezetők számára a mindennapi közlekedés során felmerülő váratlan károk ellen. A biztosítás fedezete és korlátozásai ismeretében a járműtulajdonosok biztosak lehetnek abban, hogy megfelelő anyagi védelemben részesülnek.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra