PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Miért érdemes CASCO biztosítást kötni?

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) fontos szerepet játszik az autósok életében, azonban nem nyújt teljes körű védelmet. Az olyan károk, amelyeket saját hibából, ismeretlen személy által vagy természeti tényezők okoznak, nem térülnek meg. Itt jön képbe a CASCO biztosítás, amely kiegészíti a KGFB hiányosságait.

Miért kössünk CASCO biztosítást?

A KGFB csak a másoknak okozott károkat téríti meg, míg a saját magunknak okozott károkra, illetve az ismeretlen vagy nem bizonyítható károkozók által okozott károkra nem vonatkozik. Emellett a természeti károk és a lopáskár is kívül esik a KGFB fedezetén. A CASCO biztosítás pontosan ezekre a helyzetekre nyújt fedezetet, biztosítva, hogy ne maradjunk fedezet nélkül egy baleset vagy természeti kár esetén.

Kik a CASCO biztosítás alanyai?

A CASCO biztosítási szerződésnek három alanya van: a szerződő, a biztosított és a kedvezményezett. A szerződő az, aki megköti a biztosítást, és akit a díjfizetési kötelezettség terhel. A biztosított a gépjármű tulajdonosa, míg a kedvezményezett az, aki a káresemény bekövetkeztekor a biztosítási szolgáltatásra jogosult.

Milyen kockázatokra nyújt fedezetet a CASCO biztosítás?

A CASCO biztosítás alapvetően négy fő kockázatra nyújt fedezetet: elemi kár, töréskár, lopáskár és üvegtörés. Az alapbiztosítás mellett választhatunk kiegészítő biztosításokat is, mint például balesetbiztosítás, üvegkár-biztosítás, extra tartozékok biztosítása, poggyászbiztosítás, kölcsöngépjármű-biztosítás, külföldi jogvédelmi segítségnyújtás és autósegély.

Hogyan működik a CASCO biztosítás?

A biztosító kockázatviselése a szerződésben meghatározott időpontban kezdődik, és a szerződés megszűnéséig tart. A bonusz-rendszer révén a balesetmentes évek kedvezményeket hozhatnak, míg az önrészesedés intézménye a biztosítottat érdekelté teszi a kármegelőzésben és a kár enyhítésében.

A CASCO biztosítás tehát számos olyan kockázatra nyújt fedezetet, amelyekre a KGFB nem. Ezzel biztosítva, hogy bármilyen váratlan esemény következzen is be, ne maradjunk anyagi védelem nélkül. Érdemes tehát megfontolni a CASCO biztosítás megkötését, hogy teljes körű védelmet élvezhessünk gépjárművünk használata során.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra