PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Gyakori kérdések a KGFB-vel kapcsolatban

A Kötelező Gépjármű-Felelősségbiztosítással (KGFB) kapcsolatos kérdések sok autótulajdonos fejében megfordulnak. Ez a cikk arra hivatott, hogy a leggyakoribb kérdéseket megválaszolva segítséget nyújtson mindazoknak, akik biztosításuk részleteiről szeretnének többet megtudni.

Kihez fordulhatok szerződéskötési kérdésekkel?

A szerződéskötéssel kapcsolatos kérdések megválaszolása és az ügyintézés az adott biztosító feladata. Az újonnan megkötött biztosítással kapcsolatos későbbi ügyintézéshez is az adott biztosítóhoz kell fordulni.

Mi a teendő gépjármű öröklése esetén?

Az üzembentartó halála esetén a szerződés legkésőbb a hagyatéki eljárást lezáró határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napig marad hatályban. Az örökösnek ez idő alatt be kell jelentenie a halálesetet a biztosítónak és meg kell kötnie az új biztosítást.

Mik a következményei a biztosítási díj nem fizetésének?

Ha a biztosítási díjat nem fizetik meg időben, a biztosító 30 nap után felszólítást küld. Ha a díj 60 nap elteltével sem kerül megfizetésre, a szerződés megszűnik. A biztosítót a szerződés megszűnéséről 15 napon belül értesíteni kell az üzembentartót.

Mi a fedezetlenségi díj?

A fedezetlenségi díj a biztosítatlanság időszakára fizetendő, és a biztosítási szerződés mielőbbi megkötésére ösztönzi az üzembentartókat. A díjat az új biztosító állapítja meg és szedi be. A fedezetlenségi díj befizetése semmilyen szolgáltatásra nem jogosít.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra