PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Ki kaphat személyi kölcsönt és milyen feltételekkel?

A személyi kölcsön igénylésekor a bankok számos feltételt támasztanak, amelyeket az igénylőnek teljesítenie kell. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, ki kaphat személyi kölcsönt és milyen minimális feltételeknek kell megfelelni.

Jövedelem elvárás és JTM szabály

Mivel a személyi kölcsön fedezet nélküli hitelfajta, a bank a hitelbírálat során kizárólag az igénylő jövedelmét vizsgálja. A bankok minden esetben meghatározzák azt a minimális jövedelmet, amely alatt nem hiteleznek, ez többnyire az aktuális minimálbér vagy annál magasabb összeg. A jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) szabály alapján a jövedelem egy bizonyos százaléka fordítható hiteltörlesztésre. A bankok a JTM szabálytól szigorúbbak is lehetnek.

Adóstárs bevonása és munkaviszony

A bankok ragaszkodhatnak a házastársak és élettársak adóstársként való bevonásához, ebben az esetben az ő jövedelmükkel is számolnak. A személyi kölcsön felvételéhez minimum 3-12 hónapos határozatlan idejű munkaviszony szükséges, míg határozott idejű munkaszerződés esetén általában legalább 1 éve fennálló munkaviszony az elvárás.

Korhatár és bankszámlakivonat

Általános feltétel, hogy az igénylőnek legalább 18 évesnek kell lennie, és a hitel futamideje alatt nem töltheti be a 70 éves kort. Emellett legalább 3 havi bankszámlakivonatot is kérnek a bankok, amelyen megvizsgálják az utalásokat és a beérkező munkabért. Kötelező továbbá az állandó magyarországi lakcím is.

A személyi kölcsön igényléséhez szükséges feltételek teljesítése segít a sikeres hiteligénylésben. Érdemes előre felkészülni és alaposan tájékozódni a banki követelményekről, hogy gördülékenyen juthassunk hozzá a szükséges finanszírozáshoz.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra