PROAT News

október 16. -

EUR

USD

A felújítási célú lakáshitel igénylésének feltételei és fontos tudnivalók

A piaci felújítási lakáshitel igénylésekor több feltételnek is meg kell felelni, hogy sikeresen juthassunk hozzá a kívánt összeghez. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk az igénylés legfontosabb feltételeit és a hitelfelvételhez szükséges dokumentumokat, hogy megkönnyítsük a folyamatot.

Igénylési feltételek

Az igényléshez szükséges minimális jövedelem a nettó minimálbér, és legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznünk, amely nem állhat próbaidő alatt. Továbbá legalább két hónapos bankszámla múlttal kell rendelkeznünk, és megfelelő magyarországi ingatlannal is, amelyet a pénzintézet fedezetként elfogad. A bankok különböző jövedelemtípusokat fogadnak el, beleértve az önállóan elfogadható jövedelmeket, mint az alkalmazotti munkaviszonyból vagy vállalkozásból származó jövedelem és a nyugdíj. Másodlagos jövedelmek, mint a GYES, GYED, családi pótlék csak önálló jövedelem mellett elfogadhatók. Vannak olyan jövedelmek is, amelyeket a bankok nem fogadnak el, például a munkanélküli segély vagy a közfoglalkoztatásból származó bevétel.

A felújítási lakáshitel igénylésekor fontos, hogy tisztában legyünk az elvárásokkal és a szükséges dokumentumokkal. Az előírt feltételek teljesítése segít a sikeres hiteligénylésben, és megkönnyíti a folyamatot. Érdemes előre felkészülni és alaposan tájékozódni a banki követelményekről, hogy gördülékenyen juthassunk hozzá a szükséges finanszírozáshoz otthonunk felújításához.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra