PROAT News

október 16. -

EUR

USD

A Falusi CSOK alapjai és igénylési feltételei

A Falusi CSOK, vagyis a Családi Otthonteremtési Kedvezmény egyik legfontosabb újítása a lakáscélú támogatások terén. Ez az egyetlen vissza nem térítendő támogatás, amely 2024-től megemelt összegekkel érhető el, és különböző lakáscélokra nyújt pénzügyi segítséget a családok számára.

A Falusi CSOK előnyei és igénylési feltételei

A Falusi CSOK gyerekszámtól és felhasználási céloktól függően 0,6-15 millió forint támogatást kínál. Meglévő gyerekekre is igényelhető, így nem feltétlenül szükséges új gyerek vállalása a támogatás igénybevételéhez. Élettársak és egyedülálló szülők is jogosultak lehetnek, amennyiben meglévő gyermekük van.

Preferált települések

A támogatás kizárólag a 302/2023. (VII.11.) Kormányrendelet mellékletében meghatározott, 2631 preferált kistelepülésen érhető el. Ezek a települések különleges előnyt élveznek a támogatás szempontjából, ami jelentős segítséget nyújt a vidéki családok számára.

Igényelhető célok

A Falusi CSOK különböző célokra használható fel:

• Használt lakás vásárlására, ha az ingatlant korszerűsítik vagy bővítik.

• Meglévő lakás korszerűsítésére és/vagy bővítésére.

• Új egylakásos lakóépület vásárlására vagy építésére.

A támogatás személyi feltételei

Az igénylőknek büntetlen előéletűnek kell lenniük, és egyiküknek sem lehet 5000 forintot meghaladó köztartozása. Továbbá, legalább egyiküknek minimum 2 éves folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie. Ha vállalt gyermekre igénylik a támogatást, akkor a feleség nem töltheti be a 41. életévét az igénylés pillanatában.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra