PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Társasház biztosítás: Miért és hogyan?

A társasházakban élők számára különösen fontos, hogy ne csak az egyes lakások, hanem a közös tulajdonban és használatban lévő területek is biztosítva legyenek. Egy csőtörés, amely az egész épületben kárt okoz, minden lakót érinthet. De hogyan működik a társasház biztosítás, és miért érdemes megkötni?

A társasház biztosítás előnyei

Közös és egyéni védelem: A társasház biztosítás kiterjed a közös használatú helyiségekre és területekre, valamint az egyes magánlakásokra is.

Költséghatékony megoldás: A teljes körű társasház biztosítás díjazása alacsonyabb, mivel a biztosítók kedvezményekkel honorálják, ha az egész társasház egy biztosítóval szerződik.

Egyszerűbb ügyintézés: Egy közös biztosítás egyszerűsíti az adminisztrációt és gyorsabb kárrendezést tesz lehetővé.

Hogyan köthető meg a társasház biztosítás?

Közös döntés: A biztosítás megkötéséhez a lakóközösség döntése szükséges, amely jellemzően 50% + egy lakó szavazatával határozatképes.

Kétféle mód: A lakásokat egyedileg is biztosíthatjuk, vagy a közös biztosítást kiterjeszthetjük az egész társasházra, beleértve a magánlakásokat is.

A társasház biztosítás nem kötelező, de ésszerű és szükségszerű. Kiterjedt védelemmel és kedvező díjazással biztosítja a lakóközösség és az egyes lakók anyagi biztonságát. Ne hagyjuk figyelmen kívül ezt a lehetőséget, és gondoskodjunk a társasházunk védelméről.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra