PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Miért válasszuk a kegyeleti biztosítást? – A megnyugtató jövő biztosítéka

Gyakran elgondolkodunk azon, mi lesz a családunkkal, szeretteinkkel, ha már nem leszünk itt. A lelki teher mellett az anyagi teher is hatalmas lehet, ha nem készülünk fel időben. A kegyeleti biztosítás olyan megoldás, amely segíthet a temetkezési költségek fedezésében, és biztosítja, hogy szeretteink ne maradjanak pénzügyi gondokkal.

Mire való a kegyeleti életbiztosítás?

A kegyeleti életbiztosítás, más néven temetési biztosítás, az idősebb korosztály számára nyújt fedezetet baleseti vagy betegség miatti halál esetén. A biztosítás célja, hogy a temetkezési költségeket fedezze, így az örökösök mentesüljenek a pénzügyi terhektől.

Miben különbözik a hagyományos kockázati életbiztosítástól?

A hagyományos kockázati életbiztosítások jellemzően 60-65 éves kor felett már nem elérhetőek, vagy nagyon magas díjjal köthetők. A kegyeleti biztosítások ezzel szemben akár 80 éves korban is megköthetők, és nem rendelkeznek lejárati idővel. Ezáltal a középkorú és idősebb személyek is biztosíthatják magukat.

A kegyeleti biztosítás előnyei

Belépési kor: Minimum belépési kor 50-55 év, akár 80 éves korban is megköthető.

Megfizethető díjak: A havi díjak kedvezőbbek, akár 1500 forinttól elindítható.

Egészségügyi alapú elbírálás nélkül: Nincs szükség orvosi vizsgálatra, így a meglévő betegségek nem jelentenek akadályt.

Gyors kifizetés: Az örökösök a biztosítási összeget gyorsan megkapják, akár egy-két héten belül.

Adómentesség: A biztosítási összeg után nem kell kamatadót vagy örökösödési illetéket fizetni.

Záró gondolatok

A kegyeleti biztosítás egy megnyugtató és praktikus megoldás, amely biztosítja, hogy szeretteink ne maradjanak pénzügyi gondokkal a halálunk után. Ha fontos számodra, hogy ne terheld meg anyagilag családodat, érdemes elgondolkodni ezen a biztosítási formán.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra