PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Hogyan működik a nyugdíjbiztosítás és mennyit spórolhatunk?

A nyugdíjcélú megtakarítások egyre népszerűbbek Magyarországon, hiszen egyre több ember felismeri az állami nyugdíj kiegészítésének szükségességét. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan működik egy nyugdíjcélú megtakarítás, és mennyi pénzt takaríthatunk meg vele.

Hogyan működik egy nyugdíjcélú megtakarítás?

A nyugdíjcélú megtakarítások lényege, hogy az aktív évek alatt minden hónapban félreteszünk egy meghatározott összeget, amelyet befektetnek. Ezek a befektetések hozamot termelnek, így idősebb korban az állami nyugdíjon felül más bevételi forrás is rendelkezésre áll. Az optimális megtakarítási stratégia kiválasztásában segíthet egy pénzügyi tanácsadó vagy egy online kalkulátor.

Mennyi pénzzel egészíthetjük ki a nyugdíjunkat?

A Bankmonitor szakértői szerint, ha valaki 35 éves korban elindít egy nyugdíjcélú megtakarítást havi 30 000 forintos díjjal, akkor nyugdíjkorhatárra akár 20 millió forintot is összegyűjthet. Ez mai értéken havi 100 000 forint kiegészítést jelenthet az állami nyugdíjhoz, ami jelentősen növelheti az életszínvonalat idős korban.

A nyugdíjcélú megtakarítások hosszú távú elkötelezettséget igényelnek, de a befektetett idő és pénz bőségesen megtérülhet nyugdíjasként. Ne halogasd a takarékoskodást – minél korábban kezded el, annál könnyebb lesz elérni a kívánt nyugdíjcélokat!


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra