PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Céges egészségbiztosítás testreszabása és költségei

Az egészségbiztosítás testreszabása és költségei fontos szempontok a cégek számára. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miként lehet testreszabni a céges egészségbiztosítást, milyen költségekkel kell számolni, és hogyan történik az adózás.

Cégre szabott egészségbiztosítás – lehetséges?

Igen, a céges egészségbiztosítási csomagok egy része előre összeállított, ugyanakkor léteznek olyanok is, amik teljesen a vállalkozásodra szabhatóak az egyéni igényeid szerint. Te mondhatod meg, milyen szolgáltatásokat tartalmazzon a csomag.

Mennyibe kerül az egészségbiztosítás cégeknek?

Egy egészségbiztosítás vállalatoknak már akár 5000 forint/fő/hónaptól elindítható, de a havi díj függ:

• A választott biztosítótól

• A választott szolgáltatási csomagtól

• A belépő tagok létszámától

Hogyan kell adózni a céges egészségbiztosítás után?

Az Szja-törvény két esetet különböztet meg:

1. Ha megállapítható, a csoportos biztosítás díjának a magánszemélyre arányosan jutó része lesz az adóköteles biztosítási díj.

2. Ha a magánszemélyre jutó díj arányosítással sem állapítható meg, akkor a csoportos biztosítás teljes díja adóköteles, ennek az 1,18-szorosából kell 15% szja-t és 15% szocho-t fizetnie a munkáltatónak.

Adózási előnyök

Ha társasági adóalany vagy, akkor az egészségbiztosítási díjként elszámolt költség elismert költségnek minősül, és csökkenti a vállalkozás társasági adóalapját, ha a biztosított a vállalkozással munkaviszonyban vagy önkéntes jogviszonyban álló magánszemély, vagy a vállalkozás vezető tisztségviselője, személyesen közreműködő tagja.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra