PROAT News

október 16. -

EUR

USD

Hogyan történik a biztosítói kárszemle és hogyan spórolhatsz a növénybiztosításon?

Egy mezőgazdasági káresemény után a biztosítói kárszemle és a kártérítés folyamata meghatározó szerepet játszik. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan zajlik a kárszemle, valamint hogyan spórolhatsz a növénybiztosításon.

Hogyan történik a biztosítói kárszemle?

A biztosítói kárszemle történhet interneten és a helyszínen is. Az interneten keresztül az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján vizsgálják, hogy bekövetkezett-e az adott káresemény. A helyszínen a biztosító egy kárszakértője előre egyeztetett időpontban kárszemlét tart, és jegyzőkönyvet készít a károsodott kultúrákról. Az előzetes döntésről tájékoztatnak, és ha nem értesz egyet, jelezheted. Ezt követően a biztosító kiszámolja a kártérítés összegét, és pár napon belül utalja a pénzt a bankszámládra.

Hogyan spórolhatok a növénybiztosításon?

Többféle módon is megtakaríthatsz pénzt a növénybiztosításon. Érdemes több típusú kockázatot összekapcsolni, az önrészt növelni, valamint igénybe venni az állami támogatást. Ezen kívül hasznos lehet összehasonlítani a különböző biztosítók ajánlatait, és kiválasztani a számodra legkedvezőbbet.

Kinek ajánljuk mezőgazdasági biztosításainkat?

A növénybiztosításokat ajánljuk őstermelőknek, mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, valamint mezőgazdasági nagyüzemeknek. Ezek a biztosítási formák minden gazdálkodó számára fontos védelmet nyújtanak, és segítenek a pénzügyi stabilitás megőrzésében.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz egy díjmentes konzultációra

Jelentkezem a díjmentes konzultációra